Nadal, poziție în cazul lui Djokovic la Australian Open: Dacă voia, putea să joace fără probleme

06 Ian 2022 | scris de Cristina Romanescu

Organizatorii de la Australian Open au acceptat ca Novak Djokovic să poată juca la Melbourne fără să fie vacinat, dar situația s-a schimbat radical în momentul în care liderul din ATP a ajuns la Antipozi. 

Nadal, poziție în cazul lui Djokovic la Australian Open: Dacă voia, putea să joace fără probleme

Autoritățile nu i-au permis sârbului să intre pe teritoriul Australiei. Interogat de polițiștii de frontieră timp de aproape 9 ore, Djokovic a aflat că nu i se permite intrarea în Australia. El a fost sfătuit să părăsească țara, dar avocații lui contestă decizia.

Djokovic deținea o scutire emisă de o comisie independentă de experți medicali, care atesta că vaccinul îi oferă reacții adverse puternice. Totuși, autoritățile au considerat că excepția medicală obținută nu conținea dovezi suficient de bune pentru ca sârbului să-i fie permisă intrarea în țară.

Rafael Nadal, care s-a recuperat recent după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, a vorbit despre problema în care se află rivalul său, Novak Djokovic.

”Ce se întâmplă nu e bine pentru nimeni. Dar nu o pot avea o opinie clară pentru că nu știu toate detaliile. Pare o situație dificilă. Tot ce pot să spune e că am trecut prin multe provocări și că multe familii au suferit mult în acești doi ani de pandemie.

E normal ca oamenii de aici din Australia să fie frustrați cu privire la acest caz. Au trecut prin perioade de lockdown și mulți nu s-au putut întoarce acasă. Pot spune că eu cred în specialiștii din medicină, iar dacă ei spun că trebuie să ne vaccinăm, atunci ne vaccinăm. Acesta este punctul meu de vedere.

Am avut COVID, am fost vaccinat de două ori. Dacă te vaccinezi, nu ai nicio problemă în a juca aici. Asta e clar. De restul nu vreau să vorbesc. Dar e clar, dacă ești vaccinat, atunci poți juca la Australian Open și oriunde. Lumea a suferit destul pentru că nu s-au urmat regulile.

Nu oblig pe nimeni să se vaccineze. Fiecare să facă ce simte că e bine pentru el. Dar există anumite reguli. Dacă nu vrei să te vaccinezi, ai putea avea probleme. Mulți oameni au murit în ultimii doi ani și, în opinia mea, vaccinul e singura soluție pentru a stopa pandemia. Asta spun specialiștii, iar eu nu pot avea o altă părere.

Cred că, dacă Djokovic ar fi vrut să joace aici, ar fi putut să o facă fără probleme. A mers pe alt drum, a luat alte decizii. Fiecare e liber să decidă ce vrea, dar pot exista consecințe.

Sigur, nu-mi place situația asta. Îmi pare rău pentru el. Dar, pe de altă parte, știa condițiile de multe luni. A luat altă decizie”, a spus Rafael Nadal.


CLICK - Follow us on Google News