Reacția Reginei Elisabeta a II-a: «Harry, Meghan și Archie vor fi întotdeauna membrii mult iubiți ai familiei»

09 Mar 2021 | scris de Monica Nistor

O altă criză prin care trece regalitatea britanică în îndelungata domnie a Reginei Elisabeta a II-a...

Reacția Reginei Elisabeta a II-a: «Harry, Meghan și Archie vor fi întotdeauna membrii mult iubiți ai familiei»

Afirmațiile Ducesei de Sussex cum că în familie au existat discuții legate de culoarea pielii fiului ei, Archie, și că acestuia i s-a refuzat titlul de prinț nu din cauza protocolului, ci pentru că e de rasă mixtă, sunt printre cele mai dăunătoare acuze aduse familiei regale, cu implicații serioase și ecouri în toate colțurile lumii. Poate mai puțin în Regatul Unit...

După două zile de tăcere, timp în care lumea întreagă parcă s-a oprit în loc, așteptând să audă poziția oficială a familiei regale britanice cu privire la declarațiile făcute de Harry și Meghan în interviul cu Oprah, Regina Elisabeta a II-a a transmis un comunicat de presă.

”Întreaga familie este tristă să afle cât de provocatori au fost ultimii ani pentru Harry și Meghan.

Problemele ridicate, în special cea legată de rasă, sunt îngrijorătoare.

Deși amintirile pot fi diferite, probleme sunt luate foarte în serios și vor fi abordate de către familie în mod privat.

Harry, Meghan și Archie vor fi întotdeauna membrii mult iubiți ai familiei”, scrie în comunicatul oficial al Palatului Buckingham.

Comunicatul reprezintă poziția oficială a Reginei și va rămâne singura declarație făcută oficial  pe această temă. 

O sursă de la Palatul Buckingham a afirmat că întârzierea cu care a fost făcută publică declarația Reginei se datorează parțial lipsei de ”încredere' dintre membrii seniori ai casei regale și Ducii de Sussex. 

Consilierii familiei regale s-au temut că respingerea imediată a acuzațiilor de rasism, fără o investigație serioasă, i-ar putea determina pe Meghan și Harry să numească persoana pe care o acuză în interviu.

Mai mult, scrie Daily Mail, consilierii aveau pregătită declarația încă de ieri dimineață, însă inițial Regina ar fi refuzat să semneze comunicatul oficial, explicând că are nevoie de timp pentru a se gândi bine la ce va comunica. 

 


CLICK - Follow us on Google News