Adrian Marinescu, despre redeschiderea școlilor: «Indiferent câte măsuri ne-am lua, nu sunt niciodată suficiente»

08 Feb 2021 | scris de Anita Raicu

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, a ținut să precizeze că procesul de educație trebuie să continue în România, chiar și în condițiile în care măsurile de siguranță sanitară implementate de autorități s-ar putea să nu fie suficiente, informează B1 TV.

Adrian Marinescu, despre redeschiderea școlilor: «Indiferent câte măsuri ne-am lua, nu sunt niciodată suficiente»

Adrian Marinescu a explicat că vaccinarea și testarea sunt cele două componente care ar putea să ”echilibreze” situația epidemiologică din școli, după redeschiderea acestora.

”Sigur că, indiferent câte măsuri ne-am lua, nu sunt niciodată suficiente. Sunt două componente care vin cumva în plus și ar trebui să ajute sau să echilibreze lucrurile.

E vorba de vaccinare în primul rând – știu că sunt încă discuții că nu s-a făcut suficient de repede, dar, totuși, persoanele vulnerabile din rândul profesorilor, părinții elevilor, care de asemenea au o anumită vârstă, au boli cronice, dacă n-au reușit să se vaccineze până acum, o vor face cât de curând”, a explicat Adrian Marinescu

”A doua componentă se referă la testare – sigur, putem să discutăm că testele rapide antigenice au și ele unele minusuri, dar până la urmă faptul că ele vor fi la dispoziție pentru toate școlile din România, să sperăm că așa va fi, e un lucru bun, adică practic se poate monitoriza mai ușor”, a mai spus Adrian Marinescu.

Medicul Adrian Marinescu este de părere că școala online ar putea ”încurca” lucrurile, pentru că nimeni nu poate știi în acest moment cât va mai dura pandemia de coronavirus.

”Poate va dura suficient de mult încât să se încurce foarte mult lucrurile dacă am ține școlile în variantă online”, a spus Adrian Marinescu.

Medicul infecționist crede că fiecare școală în parte trebuie să-și facă propria analiză privind regulile sanitare și de distanțare socială.

”Fiecare școală ar trebui să își facă propria analiză, adică e clar că, din păcate, sunt școli în România unde aceste reguli de distanțare, regulile de igienă nu pot fi păstrate din considerente obiective”, a spus Adrian Marinescu.

”Ori că sunt foarte mulți elevi în clasă, ori că nu există grup sanitar, nu există suficient dezinfectant și așa mai departe. Cred că analiza ar trebui făcută pentru fiecare școală și măsurile să fie luate la acest nivel, așa ar fi cel mai corect”, a adăugat Adrian Marinescu.


CLICK - Follow us on Google News