Dr. Emilian Imbri, despre redeschiderea școlilor «Mi-e frică, nu pentru că se îmbolnăvesc copiii, ci pentru că pot transmite părinților și bunicilor»

22 Aug 2020 | scris de Monica Pavelescu

Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș din Capitală spune că în cazul redeschiderii școlilor autoritățile trebuie să dea dovadă de flexibilitate și să ia decizii în funcție de situație, la nivel local astfel încât să prevină creșterea cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus în rândul părinților și bunicilor.

Dr. Emilian Imbri, despre redeschiderea școlilor «Mi-e frică, nu pentru că se îmbolnăvesc copiii, ci pentru că pot transmite părinților și bunicilor»

”Se vor redeschide școlile și mi-e frică. Redeschiderea școlii este un moment care va determina ulterior o creștere a numărului de îmbolnăviri și nu neapărat pentru faptul că se îmbolnăvesc copiii.

Încărcătura virală este mai mare la copii decât la adulți. Cei care au virusul au o simptomatologie foarte ușoară, aproape că nici nu-și dau seama că sunt infectați.

Își transmit unul altuia, destul de greu, dar merg acasă. Sunt aduși la școală de bunici sau de părinți, merg acasă la părinți și la bunici și pot transmite.

Mi-e teamă nu pentru grupele de vârstă până în 40-50 de ani. Mi-e teamă că vom avea un șoc cu grupele de vârstă trecute de 50 de ani, unde știm că reacția virusului este foarte rea”, a declarat Emilian Imbri, la Digi24.

Emilian Imbri a vorbit și despre scenariile autorităților pentru noul an școlar.

”Îți dau posibilitatea să decizi în funcție de ce se întâmplă. În Germania s-au redeschis școlile. În funcție de ce a apărut în zona respectivă, s-au închis aici o școală, altă școală. Nu au închis tot. Au închis zona unde au văzut că ceva nu e în regulă.

Cred că și la noi, flexibilitatea e cuvântul care ar trebui să domine ceea ce fac instituțiile în momentul de față. Populația ar trebui să fie mai prudentă, dar flexibilitatea este cuvântul în a lua decizii, de a hotărî la fața locului. Școlile trebuie să se deschidă”, a spus Imbri.

Flexibilitate? O calitate destul de greu de regăsit în majoritatea administrațiilor locale din România...


CLICK - Follow us on Google News