Efectele neașteptate ale coronavirusului: reducerea poluării în China, vizibilă pe imaginile din satelit ale NASA

01 Mar 2020 | scris de Ioana Tomozei

Imaginile prin satelit au arătat o scădere majoră a nivelului de poluare în China, ceea ce este ”cel puțin parțial” din cauza încetinirii economice determinate de coronavirus, crede agenția spațială americană NASA.

Efectele neașteptate ale coronavirusului: reducerea poluării în China, vizibilă pe imaginile din satelit ale NASA

Reducerea nivelurilor de dioxid de azot în acest an, în comparație cu aceeași perioadă din 2019, survine pe fondul scăderii activității industirale în China, impusă de restricțiile luate pentru limitarea răspândirii virusului.

NASA menționează că scăderea nivelului de poluare a aerului a coincis cu restricția impusă activităților de transport și din fabrici, milioane de oameni intrând în carantină.

”Este pentru prima dată când am văzut o cădere atât de dramatică, pe o zonă atât de largă, pentru un eveniment specific”, a declarat Fei Liu, un cercetător al calității aerului la Centrul de zbor spațial Goddard.

Ea a adăugat că a mai fost observată o scădere a nivelului de dioxid de azot în perioada recesiunii economice din 2008, dar reducerea a fost mai graduală.

NASA a menționat că anul trecut reducerea poluării a fost efectul sărbătorilor de Anul Nou Lunar de la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie.

”În acest an, rata de reducere este mai semnificativă decât în ​​anii trecuți și a durat mai mult”, a spus Liu.


CLICK - Follow us on Google News