Ungaria a început producția proprie de Remdesivir. Noi, ce facem?

09 Oct 2020 | scris de Ioana Tomozei

În timp ce unii, ca România, așteaptă cu pălăria în mână să vadă cât de eficiente sunt mecanismele europene în distribuirea Remdesivir, Ungaria se asigură că își diminuează dependența, având o strategie, un program, nu doar declarații despre îngrijorare...

Ungaria a început producția proprie de Remdesivir. Noi, ce facem?

Ungaria a început să producă pe plan intern medicamentul antiviral Remdesivir, folosit pentru tratarea COVID-19. 

Compania farmaceutică ungară Richter a produs până în prezent, în etapa iniţială, doze suficiente pentru circa 250 de pacienţi, a declarat ministrul ungar al inovaţiei şi tehnologiei, Jozsef Bodis, citat de MTI.

Potrivit ministrului ungar, până la sfârşitul lunii octombrie vor fi produse doze pentru tratamentul a mai mult de 800 de pacienţi.

Guvernul de la Budapesta a contribuit cu 400 de milioane de forinţi (1,1 milioane de euro) la producţia acestui medicament de către compania Richter.

De asemenea, conform aceluiaşi ministru, în Ungaria a început și producţia antiviralului Favipiravir.

Comisia Europeană a anunţat miercuri că a convenit cu societatea farmaceutică americană Gilead achiziţia a 20.300 de doze suplimentare de Remdesivir, suficiente pentru circa 3.400 de pacienţi, încercând astfel să acopere deficitul în aprovizionarea cu acest medicament antiviral cu care se confruntă statele Uniunii Europene.

Comisia Europeană achiziţionează acest medicament de la compania Gilead în mod centralizat şi gestionează distribuirea lui către statele membre ale UE.

În luna iulie a fost achiziţionată o cantitate suficientă pentru tratarea a 30.000 de pacienţi COVID-19, dar mai multe state europene au anunţat recent că au nevoie de doze suplimentare.


CLICK - Follow us on Google News