Asistent medical român dintr-o clinică din Marea Britanie: «E dezastru. Loteria a început»

08 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

Un român care lucrează ca asistent medical în Marea Britanie, ţară puternic afectată de pandemia generată de noul coronavirus, surprinde într-o postare făcută pe contul său de Facebook situaţia dramatică cu care se confruntă unitatea medicală în care profesează.

Asistent medical român dintr-o clinică din Marea Britanie: «E dezastru. Loteria a început»

Cătălin Frandeş are 49 de ani și, alături de familia sa este rezident în Marea Britanie din 2003, în Rugby (Warwickshire). Și el, și soția sa sunt asistenți medicali. 

În postarea de pe Facebook, Cătălin Frandeş încearcă să redea o parte din problemele cu care se confruntă clinica în care lucrează și să avertizeze în legătură cu faptul că regulile de prevenire a răspândirii virusului  trebuie respectate:

”Începuse ca o mică spaimă undeva departe... Apoi s-a mutat aici la noi, apoi stăteam pe secţie şi auzeam că undeva prin alt spital ar fi nişte pacienţi cu Covid.

Apoi au început şi la noi în spital. Apoi pe secţie, dar majoritatea erau "suspected", adică deh, poate nu-s infectaţi. Apoi din trei unul infectat, apoi unu din doi, apoi... Azi opt din opt pe secţia unde am lucrat.

Spre ventilator pleacă doar când starea este critică, adică saturaţia de oxigen din sânge nu mai poate fi menţinută spre un 88 la sută cu oxigenul de pe secţie. Problema e că, numărul de ventilatoare nu acoperă numărul celor care probabil vor avea nevoie.

Secţia de urgenţe cere paturi pentru cei cu Covid, e nebunie şi acolo. Noi nu prea avem unde să-i trimitem de pe secţii...

Nu vreţi să ştiţi cum face un pacient în lipsă de aer. Plus celelalte condiţii pentru care unii sunt în spital. Per total, e dezastru!

Din păcate, şi loteria de care vorbeam a început. O colegă din acelaşi spital cu soţia a decedat azi acasă, Covid 19.Sub 40 de ani, doi copii.

Dacă nu aveţi treburi IMPORTANTE, staţi în case. Nu ieşiţi aiurea pe străzi. Be safe!”, a scris Cătălin Frandeș, pe Facebook.


CLICK - Follow us on Google News