Un român rezident în Italia, în carantină, suspect de contaminare cu coronavirus

31 Ian 2020 | scris de Anita Raicu

Un român rezident în Italia, în vârstă de 42 de ani, este suspect de coronavirus. El a ajuns în această situația în urma faptului că lucrează la un hotel în care au fost cazați cei doi turiști chinezi bolnavi de coronavirus, relatează Corriere della Sera.

Un român rezident în Italia, în carantină, suspect de contaminare cu coronavirus

Românul, identificat drept Marian C., a fost plasat în carantină și apoi dus la spital ”Lazzaro Spallanzani” din Roma, pentru a fi supus testelor medicale.

Anunțul a venit la scurt timp după ce autoritățile italiene au anunțat primele două cazuri de coronavirus confirmate în această țară, persoanele bolnave fiind doi turiști chinezi din Wuhan, soț și soție, aflați de zece zile în Italia. 

Bărbatul a mers la spitalul din Tivoli, localitate aflată la 30 de kilometri de Roma, cu simptome de gripă. El le-a spus medicilor că lucrează la hotelul Palatino din Roma, unde erau cei doi turiști chinezi.

În aceste condiții, românul a fost plasat în carantină și transportat la spitalul Spallanzani având în vedere că spitalul din Tivoli nu dispune de aparatura necesară pentru a efectua controalele şi măsurile prevăzute de protocol.

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul Spitalului Spallanzani, Giuseppe Ippolito, a asigurat că cele două cazuri confirmate ”au fost izolate” şi că ”persoanele infectate vor fi identificate, neexistând riscuri pentru populaţie”.


CLICK - Follow us on Google News