Scurta poveste a unui român în UK - a ajuns vineri, a furat sâmbătă, închis, duminică

12 Iun 2019 | scris de Anita Raicu

Deși putem spune că autoritățile britanice au avut destul timp să se acomodeze cu modul de operare al hoților din România, continuă să fi rămas la fel de naive și credule atunci când ascultă poveștile cu care aceștia își motivează faptele. 

Scurta poveste a unui român în UK - a ajuns vineri, a furat sâmbătă, închis, duminică

La doar o zi după ce ajunsese în UK, Leonard-Valter Tudor, un tânăr în vârstă de 20 de ani, a fost prins într-un supermarket TK Maxx din Nothingham în timp ce încerca să evite detectoarele de produse aflate la casa de marcat.

În geanta pe care o avea cu el, agenții de pază au descoperit mai multe produse subtilizate, în valoare de 508 lire sterline, pe care încerca să le scoată din magazin învelite într-o folie de aluminiu.

Românul a fost arestat și trimis în fața instanței, în timp ce un complice a reușit să fugă de la fața locului.

Cu ajutorul unui interpret, procurorii au reușit să obțină de la Leonard-Valter Tudor recunoașterea faptei sale. În timpul interogatoriului el a mai spus că sosise în Marea Britanie doar în urmă cu o zi și că intenționa să-și găsească un loc de muncă în Doncaster.

De asemenea, el a declarat că a fost abordat în Nothingham de un conațional, pe care nu-l cunoaște, care i-a propus să facă niște bani ușor, subtilizând produse din magazin.

Instanța la condamnat la 16 săptămâni de recluziune, într-un centru destinat infractorilor juvenili.

Sentința a ținut cont de ”bunele intenții” ale acuzatului, care, conform avocatului său ”devenit tată, în urmă cu două săptămâni, neavând venituri, nu a putut rezista tentației banilor oferiți în schimbul faptei sale, comisă din necesitate”.

Conform metro.co.uk, după ce va fi eliberat, românul intenționează să rămână în Marea Britanie și să-și caute un loc de muncă în South Yorkshire, care să asigure un viitor familiei sale.

Totuși, ceva ne spune că, mai devreme sau mai târziu,  Leonard-Valter Tudor va fi din nou în fața unei instanțe britanice...


CLICK - Follow us on Google News