Româncă revenită în țară din Canada: Am fugit din cauza comunismului, acum m-am întors acasă deoarece comunismul e acolo acum

04 Dec 2021 | scris de Cristina Romanescu

Lumea în are trăim e în continuă schimbare, pentru generațiile cu vise terfelite prin comunism și încartiruite sub cravata de pionier sau de utecist, prea cuvioasa corectitudine politică le aduce miresme cunoscute deja...  

Româncă revenită în țară din Canada: Am fugit din cauza comunismului, acum m-am întors acasă deoarece comunismul e acolo acum

Printre cei care au vizitat austerul târg de Crăciun din Capitală, jurnaliștii de la cotidianul Adevărul au întâlnit și un cuplu de cetățeni canadieni. Ea e româncă, el, italian, care s-au retras la vremea pensiei în România. Și spun lucruri foarte interesante!

”Am lăsat Canada ca să trăiesc aici. De ce? Pentru că asta e ceea ce îmi place mie, doar când eram copil vedeam lucruri de genul ăsta. Îmi place la nebunie târgul. Doar în filme am mai văzut aşa ceva. Pentru mine e minunat.

Ştii ce îmi place cel mai mult? Oamenii ca noi. Iar oamenii aici sunt foarte drăguţi, prietenoşi. Mi-aş dori să vorbească mai mult engleză, în schimb.

În Canada nu e aşa, e un dezastru. Obişnuia să fie aşa cu 20, 30 de ani în urmă. Apoi, cu toţi străinii pe care i-au adus, e de parcă nu mai avem Crăciun“, spune Giani, mutat de două luni în România pentru a se bucura de pensie aici, alături de soţia româncă.  

”Nu mai este o ţară creştină. Majoritatea oamenilor care au venit în ultimii ani sunt sirieni, pakistanezi, indieni, aşa sunt mulţi budişti şi musulmani.

Noi suntem creştini, el e italian catolic, eu româncă ortodoxă, noi iubim Crăciunul.

Anul trecut am fost în Toronto la târgul de Crăciun, am luat un vin fiert, era 10 dolari, îţi puneau jumătate de pahar şi trebuia să stai într-un colţ micuţ. Erau foarte mulţi agenţi de pază care nu te lăsau să te plimbi.

Am fugit de aici din cauza comunismului, acum m-am întors acasă deoarece comunismul e acolo acum“, expune Natalia motivele pentru care au decis să vină în România. .


CLICK - Follow us on Google News