Grecia. Românca depistată cu COVID-19 s-a plimbat 72 de ore prin Creta, ca să nu-și strice vacanța 

07 Iul 2020 | scris de Ioana Tomozei

Românca depistată cu noul coronavirus în Grecia a ignorat protocoalele de siguranță și a călătorit timp de 72 de ore prin Creta, declarând autorităților elene că nu a dorit să își strice vacanța.

Grecia. Românca depistată cu COVID-19 s-a plimbat 72 de ore prin Creta, ca să nu-și strice vacanța 

greekreporter.com informează că românca venise în Grecia cu intenția de a petrece vacanța pe insula Creta și a fost testată pentru coronavirus, așa cum prevăd protocoalele instituite de Guvernul elen, pe Aeroportul Heraklion.

De la aeroport, turista româncă a mers la hotelul unde avea rezervarea, pentru a aștepta, 24 de ore, rezultatul testului.

Ajunsă la hotelul la care avea rezervarea, românca a descoperit că acesta fusese închis. S-a descurcat, a găsit un alt loc de cazare, dar a omis să anunțe autoritățile elene, care nu au găsit-o când au venit să o informeze că testul pentru COVID-19 a ieșit pozitiv.

Când, în sfârșit au găsit-o pe turista din România, oficialii eleni au aflat că aceasta nu a stat deloc în izolare, ci a mers să exploreze insula, sfidând instrucțiunile care i-au fost date în Aeroportul Heraklion, la sosire.

Femeia le-ar fi spus autorităților elene că pur și simplu nu a vrut să își strice concediul și că a călătorit prin Creta timp de aproximativ 72 de ore, până când a fost găsită și convinsă să meargă în carantină.

Acesta a fost primul caz confirmat de coronavirus la un turist străin care vizita insula Creta și a venit la doar câteva zile după redeschiderea aeroporturilor regionale, la 1 iulie. Românca a fost cazată într-unul dintre hotelurile din Hersonissos.

Starea femeii este bună, ea beneficiind de monitorizare medicală.


CLICK - Follow us on Google News