O româncă, printre britanicii sosiți în Suedia pentru un tuns sau ca să «scape de carantină» - video

08 Iun 2020 | scris de Monica Pavelescu

Spre deosebire de alte state, Suedia s-a făcut remarcată prin lejeritatea restricțiilor pe care autoritățile le-au adoptat pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

O româncă, printre britanicii sosiți în Suedia pentru un tuns sau ca să «scape de carantină» - video

Deloc surprinzător, starea de lucruri mai relaxată a atras numeroși turiști, care au încălcat regulile naționale privind limitarea deplasărilor externe, pentru a scăpa de carantină, în căutarea relaxării la o masă, pe terasă, în fața unei beri sau a unui tuns...

O româncă stabilită la Londra a străbătut 1.500 de kilometri, până în Suedia, pentru o tunsoare. De altfel, mai mulți britanici au profitat de regimul relaxat din Suedia pentru a fugi de carantină. Acum, însă, n-ar mai putea, pentru că s-au înăsprit condițiile de revenire în Regatul Unit.

”Salut! Numele meu este Oana Marcu. Sunt din Londra. Sunt foarte norocoasă și fericită pentru că am ales Suedia drept destinație, ca să scap de carantină.

Când ești un spirit liber, asta faci! M-am bucurat de cultura suedeză, să explorez orașul Stockholm. Fie că a fost vorba de tratamente de înfrumusețare, fie de restaurante sau de vizitarea celorlalte insule, având în vedere că aici au 24.000 de insule”, a declarat pentru BBC, româncă stabilită la Londra..

”Numele meu este Peter. Sunt din Marea Britanie. Trăiesc aici, în Stockholm, Suedia, de cinci ani. Recent, am observat cum a crescut numărul turiștilor britanici, sosiți aici în căutarea unei frizerii, ca un fel de mini-vacanță din Marea Britanie în Suedia, pentru un tuns.

Desigur, trebui să îi tratăm pe clienții noștri cu un anumit nivel de respect și prietenie, să îi facem să se simtă bineveniți, dar în sinea ta știi că ei fentează legi și reguli, venind aici pentru o tunsoare.

Te simți destul de ciudat să vezi că unii oameni călătoresc profitând de libertatea relativă de care dispunem noi în Suedia, în timp ce eu nu pot călători în Marea Britanie, pentru a-mi vedea prietenii și familia”, spune în același interviu un britanic, care locuiește în Scandinavia alături de iubita sa, proprietar al unei frizerii.

”Într-un fel, pare un soi de turism monden, un moft pe care îl poți face în criza coronavirus. Nici măcar nu știu cum ajung acești oameni aici. Dar pot înțelege că atunci când trăiești într-o societate mult mai restrictivă decât cea din Suedia. 

Pot înțelege că oamenii o ia razna. Ești ca și prins în capcană, nu poți ieși la restaurant, nu poți merge la frizer... Așadar, într-un fel, înțeleg de ce ar călători unii din acest motiv”, este punctul de vedere al unui localnic.

Între timp, și ”fuga în Suedia” le-a fost interzisă britanicilor, pentru că s-au înăsprit condițiile de revenire în Regatul Unit...


CLICK - Follow us on Google News