Două românce au moștenit peste un milion de euro de la italianul bogat pe care l-au îngrijit. Reacția rudelor

25 Iul 2020 | scris de Anita Raicu

Un judecător din Ancona a blocat punerea în aplicare a testementului unui italian care a lăsat moștenire peste un milion de dolari lcelor două femei din România care au avut grijă de el în ultimii ani de viață, , potrivit Il Resto del Carlino.

Două românce au moștenit peste un milion de euro de la italianul bogat pe care l-au îngrijit. Reacția rudelor

În 2018, italianul, care a trăit în localitatea Fabriano, provincia Ancona, a lăsat prin testament averea de peste un milion de euro celor două românce de 42 și 31 de ani.

În luna martie a acestui an, bărbatul, care nu a fost căsătorit și nu a avut copii, a murit la vârsta de 66 de ani.

Cele mai apropiate rude ale bărbatului, niște verișoare, au contestat testamentul afirmând că la data la care acesta a fost semnat acesta nu se afla în deplinătatea facultăților mintale.

Tribunalul din Ancona a blocat procedura după depunerea contestației, dar toate probele adunate între timp arată că testamentul este legal și nu există dubii în privința împrejurărilor în care a fost încheiat, așa că româncele sunt moștenitoare de drept, așa cum și-a dorit defunctul,

Rudele, însă, au instituit un sechestru pe toate bunurile și conturile bărbatului până la o decizie definitivă a tribunalului.

”Avem convingerea că testamentul a fost semnat când proprietarul nu era în deplinătatea facultăților mintale și nu avea capacitatea să înțeleagă ce a semnat”, afirmă avocatul rudelor, Luigi Fiori.

Cele două românce sunt în așteptarea unei decizii definitive a instanței pentru a beneficia de moștenirea generoasă.


CLICK - Follow us on Google News