Doi polițiști români din UK, pârâți de colegi că au fentat carantina după ce-au fost acasă

08 Iun 2021 | scris de Cristina Romanescu

Roberto-Cristian Varvara, 27 de ani, şi prietena sa, Alexandra Chiriac, 21 de ani, doi poliţişti de origine română din Marea Britanie, au fost amendaţi cu câte 2.000 de lire sterline după ce au încălcat regulile carantinei şi nu au stat în izolare după ce au călătorit în România.

Doi polițiști români din UK, pârâți de colegi că au fentat carantina după ce-au fost acasă

În octombrie 2020, cei doi au petrecut trei zile în România, timp în care şi-au vizitat părinţii, după care s-au întors la Londra, însă nu au intrat în autoizolare notează, Evening Standard.

Călătoria a fost remarcată de colegii lor de muncă, după ce au postat pe reţelele de socializare imagini din vizita făcută în România. 

Lesely Cook, unul dintre colegii lor, i-a pârât superiorilo, britanicul arătându-se revoltat de atitudinea colegilor săi români şi a declarat că Varvara i-ar fi spus că va merge în România fără să anunţe acest lucru. Cook a spus că pe 31 octombrie a văzut pe Instagram poze cu Varvara, în vizită la părinţii săi români.

Cei doi au fost aduşi în faţa instanţei fiind acuzaţi că au încălcat regulile carantinei şi nu au stat în izolare, după ce au călătorit în România. 

Cei doi români mai sunt acuzaţi că nu au plătit amenda, câte 1.000 de lire sterline pentru fiecare.

De altfel, din această cauză acum sunt urmăriţi penal şi riscă să fie daţi afară din Poliţie.

Mai mult, ei sunt acum obligaţi să plătească o amendă dublă, plus câte 290 de lire, bani care înseamnă cheltuieli de judecată şi taxe.

La proces, românul s-a apărat şi a spus că nu a fost informat că trebuie să intre în carantină, în condiţiile în care a fost plecat mai puţin de 72 de ore.

În schimb, Alexandra Chiriac şi-ar fi cerut scuze pentru că nu a respectat izolarea şi a spus că nu ştia nici ea că sunt obligaţi să stea timp de 14 zile în izolare. 

Cazul celor doi români nu este unic. Potrivit Evening Standard, există și alte cazuri similare şi abateri în cadrul Poliţiei britanice.

Printre cazurile amintite sunt cele ale lui Charles Oladipu, în vârstă de 52 de ani, care a refuzat să se autoizoleze la casa sa din Hornchurch în decembrie anul trecut, după ce s-a întors dintr-o călătorie în Nigeria.

Probleme are şi Aldi Burgu, în vârstă de 30 de ani, care a fost amendat cu 1.173 de lire sterline de către instanţă după ce a fost dat de gol de către un vecin, care a anunţat Poliţia că nu a respectat regulile de carantină.

Burgu a fost văzut primind oaspeţi la casa sa din Morden în două săptămâni de la întoarcerea din Albania în noiembrie anul trecut. 


CLICK - Follow us on Google News