Cum a evitat un englez să fie păcălit de niște români la vânzarea unei maşini

26 Feb 2021 | scris de Ioana Tomozei

Un englez din Tiptree, Essex, şi-a scos la vânzare maşina, un Audi A5, la preţul de 7.000 de lire sterline.

Cum a evitat un englez să fie păcălit de niște români la vânzarea unei maşini

Sâmbăta trecută, trei bărbaţi, români, s-au arătat interesaţi de cumpărarea limuzinei şi au venit s-o vadă.

Când proprietarul le-a prezentat autoturismul, unul dintre români i-a atras atenţia că roata de rezervă are o problemă, iar bărbatul s-a dus în spatele maşinii, explicându-i că nu-i nimic în neregulă, relatează The Sun.

Faza cu roata de rezervă era de fapt doar o manevră de distragere a atenţiei, a constatat mai târziu englezul.

Cât timp el se afla în spatele maşinii, unul dintre ceilalţi doi români rămaşi în faţă acesteia a turnat ulei, dintr-o sticlă de suc, în vasul de expansiune în care se afla lichidul de răcire - antigelul.

Rezultatul pe care doreau să-l obțină românii era ca maşina să scoată un fum dens, și să obţină un preţ mult mai mic, pentru o presupusă defecţiune a motorului.

Însă, întreaga scenă a fost văzută de la fereastră de soţia vânzătorului, care şi-a dat seama de escrocherie şi i-a atras atenţia acestuia, moment în care cei trei bărbaţi au fugit cu o maşină argintie, în care se afla un copil, a relatat englezul.

După ce-a pornit apoi motorul, şi un nor de fum dens a ieşit din eşapamentul maşinii.

!”Am pus maşina vineri pe un site de anunţuri, iar sâmbătă am primit un telefon. M-am grăbit să ajung acasă, am spălat-o, şi apoi în faţa casei a oprit o maşină cu trei români şi un copil.

Unul din ei se uita la roata de rezervă şi spunea, asta e stricată, asta e stricată. Nu era nimic în neregulă cu roata, şi m-am dus să-i arăt. Ceilaţi doi au rămas în partea din faţă a maşinii, unul a turnat ulei în lichidul de răcire, iar celălalt în admisia de aer.

Din fericire, soţia mea se uita pe geam şi a văzut totul. Şmecheria era ca apoi să spună că este arsă garnitura de chiulasă şi apoi să-mi ofere o nimica toată pe maşină, deşi era într-o stare perfectă de funcţionare.

Nu-mi vine să cred că au avut tupeul să facă asta chiar în faţa casei mele” a spus englezul, un fost ofiţer de Poliţie.

Omul aşteaptă să vadă acum factura de reparaţii, dar se teme că daunele sunt mult prea mari.

Incidente similare au mai avut loc în Essex şi în estul Londrei, arată The Sun. ”Este o anchetă în curs cu privire la deteriorarea unei maşini” a precizat un oficial al Poliţiei din Essex.

Mda, să ne mai mire că suntem priviți ciudat în străinătate, nu?!


CLICK - Follow us on Google News