Franța. Cuplu de stomatologi români, acuzat de exploatarea unei conaționale

22 Ian 2021 | scris de Ioana Tomozei

Deși cazurile de acest gen se petrec de obicei în cu totul alte medii, în care statutul celor implicați nu este atât de intelectual...

Franța. Cuplu de stomatologi români, acuzat de exploatarea unei conaționale

Un cuplu de stomatologi români stabilit în Franța, în Château de Vorly, trebuie să facă față în instanță acuzațiilor de trafic de persoane și muncă la negru, scrie France Bleu.

Faptele s-ar fi produs între 2014 și 2016.

Cei doi stomatologi sunt acuzați că au exploatat pe parcursul a doi ani, în condiții nedemne, o angajată, tot româncă.

Femeia, în vârstă de 37 de ani, făcea curățenie în casa celor doi, în cabinetul stomatologic, avea grijă de fiica doctorilor și de animalele lor de companie.

Conform procurorului, în fiecare zi, ea era nevoită să muncească de la 5 dimineața până la 1 noaptea, primea 250 de euro lunar, primea de mâncare hrană uscată și a trăit în condiții de cazare necorespunzătoare, la fel ca alte patru persoane, și ele victime ale muncii la negru.

Procurorul a mai subliniat că femeia se afla într-o stare de dependență emoțională față de cei doi, pentru că nu a avut niciodată o mamă.

Cuplul de stomatologi români infirmă toate acuzațiile și a susținut în fața Curții că femeia singură a avut inițiativa de a munci atât de mult și că ei personal au considerat-o ca pe fiica lor.

Avocatul stomatologilor a susținut că plângerea împotriva clienților lui e doar un act de răzbunare al femeii.

Comitetul împotriva sclaviei moderne, constituit ca parte civilă în proces, a pretins prin avocata Coralie Monicault 96.000 de euro daune și dobânzi pentru tânăra femeie și 20.000 de euro daune morale.

Procurorul a solicitat o pedeapsă cu închisoarea de doi ani. cu suspendare și obligația de a părăsi teritoriul Franței.

Hotărârea Curții va fi pronunțată pe 17 martie.


CLICK - Follow us on Google News