Românii din Italia care vin acasă de Paște, ar putea fi puși în carantină. Streinu-Cercel: «Dacă nu au nevoie, să nu vină!»

04 Mar 2020 | scris de Ioana Tomozei

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, spune că românii din Italia care se vor întoarce în țară să petreacă Paștele acasă,  ar putea fi izolați la domiciliu și chiar carantinați, mai ales dacă vin din zone în care s-a manifestat epidemia de coronavirus. 

Românii din Italia care vin acasă de Paște, ar putea fi puși în carantină. Streinu-Cercel: «Dacă nu au nevoie, să nu vină!»

”Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină, dacă trebuie să vină în mod obligatoriu să ia în calcul că ar putea fi izolați la domiciliu. Dacă vin din anumite arii în ajun de Paște, s-ar putea să aibă o surpriză, în funcție de evoluția contextului epidemiologic, să fie puși în izolare la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată dacă vin din zone unde există în circulație acest virus. Deci, e văzând și făcând.

Evident că dacă vor să vină acasă nu-i poți opri, dar s-ar putea să nu stea acasă cu cei dragi de Paște, ci să stea în în carantină sau în izolare la domiciliu, fără contact  cu cei din interior. 

Dacă cineva își imaginează că nu avem acces la toate datele se înșeală, nu mai e nimic secret în această lume,  în condiții speciale avem acces la toate datele, e o problemă de sănătate publică la nivel global”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel la Medika Tv.


CLICK - Follow us on Google News