Cum fac românii șmecheri teste gratuite de COVID-19 ca să plece în vacanţă

03 Aug 2020 | scris de Ioana Tomozei

La laboratoarele private testul pentru determinarea infecției cu noul coronavirus costă undeva în jur de 100 de euro.

Cum fac românii șmecheri teste gratuite de COVID-19 ca să plece în vacanţă

Faptul că laboratoarele de stat sunt suprasolicitate, personalul fiind insuficient, nu pare să-i sensibilizeze pe șmecherii care au nevoie de dovadă că nu sunt infectați pentru a călători în vacanță în străinătate.

Și acest aspect demonstrează că avem nevoie de mai multă educație, de civilizație și că oricât ne-am dori o ”țară ca afară”, dacă noi nu suntem ca ”oamenii ca afară”, n-o s-o avem prea curând... 

Directorul interimar al Spitalului din Focşani susţine că foarte mulţi cetăţeni care vin la Urgenţe invocă simptome COVID-19, iar testele, care ies negative, le servesc drept paşaport de liberă trecere în ţările care au impus  efectuarea obligatorie a testului.

"Pe lângă persoanele care vin cu simptomatologie, există o categorie de oameni care acuză că şi-au pierdut gustul şi mirosul, simptome pe care nu avem cum să le verificăm, şi în felul acesta ei îşi fac testul gratis.

Dacă testul este negativ, aceştia nu stau în izolare decât perioada între efectuarea testului şi rezultat, adică foarte puţin.

Cele mai multe cazuri sunt reale, dar sunt şi situaţii din acestea, pe care nu ai cum să le verifici, care grevează activitatea medicilor.

La sfârşitul săptămânii trecute, am avut şi peste 50 de pacienţi la consultaţie într-o singură zi, ceea ce este foarte mult“, a declarat Elena Codruţa Neagu, managerul Spitalului din Focşani, pentru cotidianul Adevărul.

Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care Vrancea nu are decât un singur aparat de testare Real Time PCR pentru  diagnosticarea COVID-19, achiziţionat la începutul pandemiei de către Ministerul Sănătăţii, care efectuează, în medie, o sută de teste pe zi.


CLICK - Follow us on Google News