3dots.ro

Austria. Cinci români au dat 20 de spargeri în 10 zile, s-au luat la ceartă în timp ce fugeau după ultimul jaf și au fost prinși de polițiști

Austria. Cinci români au dat 20 de spargeri în 10 zile, s-au luat la ceartă în timp ce fugeau după ultimul jaf și au fost prinși de polițiști

Pusă pe ”treabă”, o bandă de spărgători români, formată din cinci bărbați, a comis douăzeci infracțiuni în Austria Superioară și Inferioară, în doar zece zile.

Banda viza în special bisericille și au încercat să fure un tabernacul de 200 de kilograme din Katsdorf, relatează Krone Zeitung.

Pe 15 februarie 2023, secția de urmărire penală a Poliției din zona Urfahr a identificat autoturismul spărgătorilor, cu numere de înmatriculare românești, și a declanșat o acțiune de căutare.

Între timp, hoții dădeau o spargere la Hartkirchen, unde au pătruns în biroul parohial de unde, pe lângă monede, au sustras și o valiză cu veșminte și ustensile de măsurat.

În timpul călătoriei, românii s-au certat  între ei cu privire la valiza cu ustensilele furate din biserică, pe care în cele din urmă au aruncat-o într-un tufiș de pe marginea drumului.

Cei cinci au decis să se întoarcă în România, dar autoturismul în care se aflau a fost oprit de o patrulă de poliție din Puchenau și  au fost arestați.

Românii, cu vârste cuprinse între 22 și 43 de ani, sunt acuzați că au săvârșit 20 de infracțiuni în perioada 6 februarie 2023 – 15 februarie 2023, în diferite locuri din Austria Superioară și Austria Inferioară.

Doi dintre ei comiseseră anterior infracțiuni penale în Germania, pe numele unuia existând chiar un mandat internațional de arestare.

Grupul se pare că și-a plănuit în detaliu raidul pe care l-au făcut în Austria de acasă, din România. Patru dintre membri bandei au călătorit cu mașina până la Linz, unde s-au cazat într-un hotel. Al cincilea român s-a deplasat cu trenul din România la Linz și s-a alăturat grupului.

După aceea, în fiecare zi, cei cinci au vizitat și observat mai multe obiective, precum biserici și clădiri rezidențiale mai vechi, magazine, hoteluri, situate în principal în zonele rurale.

În biserica parohială Katsdorf, din districtul Perg, banda de hoți români a încercat să fure un tabernacul de bronz, care cântărește de 200 kg. L-au scos din biserică, dar în momentul în care se pregăteau să-l urce în mașină, au fost surprinși de îngrijitorul bisericii și l-au abandonat.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs