Austria. Un curier român n-a mai livrat colete de peste 20.000 de euro. ”Bande întregi de români pregătesc foarte bine acțiunile!”

Austria. Un curier român n-a mai livrat colete de peste 20.000 de euro. ”Bande întregi de români pregătesc foarte bine acțiunile!”

Un român în vârstă de 43 de ani, angajat al unei companii de curierat în Austria, nu a livrat destinatarilor cel puțin 15 telefoane mobile care au fost ulterior confiscate din mașina sa, a fost judecat pentru delapidare la tribunalul regional Innsbruck, scrie Krone Zeitung.

În rechizitoriul formulat de procurori se menționează au fost sustrase de curierul român până la 30 de telefoane mobile și un PC, toate în valoare de aproximativ 22.788 de euro.

Dispozitivele care nu au mai ajuns la destinație au fost urmărite mult timp și în detaliu în timpul anchetei, dar, cu toate acestea, în ciuda a numeroase înregistrări video, managerul de operațiuni al companiei de curierat nu a putut spune cu certitudine dacă românul acuzat este de fapt un ”hoț”.

Și asta pentru că, după cele declarate de un curier angajat al firmei, martor în proces, ”bande întregi de români pregătesc foarte bine acțiunile!” Ceea ce înseamnă că e de fapt un furt mult mai organizat și nu doar o singură persoană este responsabilă de coletele nelivrate și sustrase.

Teoretic, un alt șofer ar fi putut lua pachetele care nu fuseseră înregistrate în mod deliberat în prealabil. ”Nu poți vedea asta cu claritate în înregistrările video”, a spus managerul de operațiuni al companiei.

Totuși, din imaginile înregistrate, se observă că inculpatul a scos intenționat pachetele de pe bandă transportoare și a lăsat, de asemenea, pachete în urma lui.

Managerul de operațiuni a confirmat, de asemenea, existența unor bande de furt organizat, printre angajați: ”Nu este o întâmplare de zi cu zi, dar se întâmplă foarte des. Și sunt furate în special pachetele cu valoare ridicată, pot stabili asta atunci când recunosc sigiliul companiei producătoare pe exteriorul coletului”.

Curierul român judecat acum nu s-a prezentat la proces, sursa citată scriind că, cel mai probabil, în prezent se află în țară.

În lipsa lui, judecătorul a decis o pedeapsă de șase luni închisoare condiționată și o amendă de 1.440 de euro. Hotărârea nu este definitivă.