3dots.ro

Austria. Judecătoare, după ce a condamnat un român pentru 26 de furturi: ”De ce nu ai furat acasă, în România?”

Austria. Judecătoare, după ce a condamnat un român pentru 26 de furturi: ”De ce nu ai furat acasă, în România?”

Un român a fost condamnat la închisoare în Austria, după ce a recunoscut că a comis nu mai puțin de 26 de furturi, în care a sustrat bunuri în valoare de 12.000 de euro, scrie Kronen Zeitung.

Românul a fost prins la un magazin de feronerie, după ce trecuse de casierie având ascunșu sub haine cu doi clești și o mașină de tăiat șuruburi.

Deși pedeapsa primită este una cu suspendare parțială, spre surprinderea avocatei sale, care o consideră indulgentă, românul a decis să atace sentința primită cu apel.

Tată a trei copii, românul fura din parfumerii, magazine alimentare și de bricolaj, cauzând un prejudiciu de peste 12.000 de euro.

Românul, consumator de droguri a argumentat în fața instanței că atunci când se află sub influența substanțelor halucinogene devine iresponsabil de propriile-i acțiuni.

”De ce nu ai furat acasă, în România?”, a dorit să afle judecătoarea în cadrul procesului desfășurat la Tribunalul Regional Eisenstadt.

Românul a argumentat că a fost corupt de doi conaționali, care îi promiseseră că i-au găsit un loc de muncă, la un parc de distracții, după ce căutase să se angajeze mai bine de jumătate de an.

”Și atunci am mers cu ei. Eram epuizat fizic. Nu aveam bani, soția mea suferea de depresie”, a spus românul.

Faptul că nu avea antecedente penale a făcut ca din pedeapsa de 20 de luni de închisoare, 14 să fie cu suspendare, dar chiar și așa el este nemulțumit de decizie, pentru că nu poate reveni în țară după doar trei luni, adică jumătate din pedeapsa cu executare, și a făcut apel.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs