3dots.ro

Austria. Un puști de 15 ani, român, a furat un BMW și un Mercedes, împreună cu 7 prieteni, și le-au făcut praf: ”Ne plictiseam!”

Austria. Un puști de 15 ani, român, a furat un BMW și un Mercedes, împreună cu 7 prieteni, și le-au făcut praf: ”Ne plictiseam!”

Mai mulți adolescenți au furat două mașini în Linz, în Austria, joi seară, un Mercedes și un BMW, și le-au lovit în timp ce Poliția îi urmărea. furtului.

Doi polițiști au fost răniți în accidentul în care a fost implicat un român, care, deși are doar 15 ani, mai fusese condamnat pentru fapte similare, scrie cotidianul Mein Bezirk.

În jurul orei 3 noaptea, o patrulă a Poliției a observat în circulație, în cartierul Oed din Linz, cele două mașini furate. Încercarea de a le opri a eșuat, deoarece cei doi șoferi au accelerat și au fugit cu viteză mare în direcția drumului european.

Ulterior, o mașină de patrulare s-a așezat pe direcția de mers, blocându-le deplasarea, unul dintre vehiculele furate tocmai trecuse de ea, cealaltă s-a izbit frontal în mașina de poliție.

Cei doi ofițeri din autospecială au fost răniți ușor în accident și au trebuit să fie duși la urgență. Cel de-al doilea vehicul furat a fost găsit la câteva străzi distanță, de asemenea distrus și abandonat.

În urma accidentului, unul dintre ocupanții mașinii a fost arestat pe loc, iar ulterior polițiștii i-au prins pe alți trei fugari.

Alți patru tineri, inclusiv cei doi șoferi, au reușit să scape. Persoanele arestate, una de 14 ani, două de 15 ani și una de 18 ani, sunt doi austrieci, un rus și un român care a mai fost condamnat tot pentru furt de mașini, în urmă cu doar câteva luni.

Adolescentul în vârstă de 15 ani a primit douăsprezece luni de închisoare la sfârșitul lunii mai, dintre care o lună cu executare, după ce a fost găsit vinovat că a furat mașina personală a unui polițist în decembrie anul trecut și a provocat un accident în care patru persoane au fost rănite.

Cunoscut pentru nenumăratele absențe adunate la școală, adolescentul românul și-a justificat senin faptele în fața judecătorului: ”Ne plictiseam”.

În ciuda angajamentelor pe care și le luase cu doar două luni, se pare că cele șase săptămâni petrecute în arest preventiv nu l-au liniștit deloc.

Ba chiar, în momentul eliberării sale. după ce petrecuse o lună în arest preventiv, românul care nu împlinise încă 15 ani, s-a dus direct la automatul de țigări, a scos un pachet și și-a aprins una pe loc.

Un comportament care a făcut autoritățile să concluzioneze că este evident deja că adolescentul român ”e incorigibil!”

Cei patru tineri prinși vor fi acum cercetați în libertate, iar fugarii sunt în prezent căutați.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs