3dots.ro

Belgia. Municipalitatea unui orășel interzice consumul de alcool din cauza românilor: ”Vin aici ca să se dezlănțuie”

Belgia. Municipalitatea unui orășel interzice consumul de alcool din cauza românilor: ”Vin aici ca să se dezlănțuie”

Municipalitatea din Rijkevorsel, Belgia, a luat decizia de a interzice consumul de alcool în anumite spații publice pe timpul zilei din cauza numeroaselor plângeri legate de comportamentul comunității românești.

Interdicția a intrat în vigoare în centrul orașului Rijkevorsel și în zona din jurul centrului comercial Breebos și a supermarketului Lidl. Ea se adaugă celei deja existente, care interzile consumul de alcool în localitate pe timpul nopții.

Sunt exceptate terasele și restaurantele. Cei care vor fi prinși în timp ce consumă alcool în locuri publice vor fi amendați.

În ultima vreme, autoritățile au primit tot mai multe plângeri, cu privire la bețiile în public, vandalismul și violența verbală sau fizică din partea locuitorilor români.

Edilul localității spune că, anul trecut, a avut loc un conflict violent, în care au fost implicate 50 de persoane.

”Locuitorii noștri se plâng de beții în public, vandalism, violență verbală și fizică. Adesea, totul începe cu consumul excesiv de alcool. Anul trecut am avut aici o încăierare cu 50 de persoane.

Din ce în ce mai mulți români care nu locuiesc în localitate vin și ei la Rijkevorsel pentru a se dezlănțui. Vrem să oprim acest lucru”, a declarat primarul Dorien Cuylaerts, pentru un post de radio local, citat de gva.be.

Tot anul trecut, Cuylaerts a închis o cafenea românească din Rijkevorsel, pe motiv de tulburare a liniștii și ordinii publice, în mod repetat.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs