Fetiță de 5 ani, româncă, abandonată în stradă, în Italia – ”o poveste sfâșietoare chiar în ziua de Anul Nou”

Fetiță de 5 ani, româncă, abandonată în stradă în Italia - ”o poveste sfâșietoare”

Un deputat italian a făcut publică povestea unei fetițe de cinci ani, de origine română, care a fost găsită hoinărind singură pe străzile din orășelul Mondragone, în prima zi a anului.

Fetița a fost găsită rătăcind pe stradă de către proprietarul unui bar, care a luat-o în localul său pentru a o liniști și a aștepta sosirea autorităților care s-o ia în îngrijire, scrie La Stampa.

Cazul a fost făcut public pe Facebook de către deputatul Francesco Emilio Borrelli, care spune a aflat de la un jurnalist că fetița fusese abandonată de către părinții ei. Parlamentarul a contactat apoi Poliția, pentru a confirma cele întâmplate, mai notează cotidianul italian.

O poveste sfâșietoare chiar în ziua de Anul Nou

”O poveste cumplită pe care o voi urmări pas cu pas. Poliția m-a asigurat că copilul este în siguranță la ei că instanța a demarat deja toate procedurile de activare a serviciilor sociale, de urmărire a părinților și de reconstituire a celor întâmplate.

Nu există niciodată un motiv valid pentru a abandona un copil, este un gest inuman și inacceptabil. Părinții acestei fetițe trebuie identificați și, dacă abandonul se confirmă, pedepsiți aspru. ”, a scris deputatul italian.

Potrivit deputatului, fetița a povestit că ar fi fost dată afară din casă și abandonată pe stradă.

Cazul a fost relatat de mai multe publicații locale, care menționează că fetița ar fi de origine română.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories