Franța. Șoferiță de TIR din România, prinsă la furat motorină împreună cu colegii ei, tot români

Franța. Șoferiță de TIR din România, prinsă la furat motorină împreună cu colegii ei, tot români

După destul articole scrise despre aprecierea tenacității și conduitei pe șosele a șoferițelor de TIR românce, apare și un negativă…

O șoferiță de TIR din România, în vârstă de 27 de ani, a fost arestată în Franța, după ce a fost prinsă  furând combustibil dintr-un camion, alături de alți trei români, de asemenea șoferi de TIR, cu vârste de aproximativ 40 de ani.

Cei patru români au fost reținuți de jandarmi, duși în fața instanței care a decis arestarea lor, urmând să fie judecați săptămâna aceasta.

Ei sunt suspectați că, în noaptea de 14 spre 15 decembrie, au furat câteva sute de litri de motorină dintr-un camion aflat într-o parcare din zona Quinssaines, în Allier, potrivit La Montagne.

Cei patru români se deplasau spre Clermont-Ferrand la bordul a două camioane care transportau produse alimentare, vase și produse de machiaj.

Ajunși în zona de odihnă Quinssaines, în jurul orei 1.30, și-au parcat TIR-urile lângă camionul unui transportor din Gironde. Profitând de întuneric, cei patru au început să tragă combustibil din rezervorul camionului.

Și au furat cât se poate de calificat, folosind furtunuri. și un sistem electric de pompare care permitea golirea rapidă a rezervorului.

Trezit de zgomot, șoferul francez i-a confruntat pe cei patru români. Deși aceștia au reacționat și l-au amenințat pe francez, până la urmă s-au urcat în TIR-urile lor și au părăsit zona rapid, dar au fost arestați o jumătate de oră mai târziu, într-o parcare din orașul Bizeneuille.

Potrivit sursei citate, în cele două TIR-uri românești au fost găsite mai multe bidoane în care puteau fi depozitați peste 2.000 de litri de combustibil. În câteva minute, ar fi tras câteva sute de litri din benzină din camionul francez. Cele două TIR-uri au fost sechestrate de instanță, iar dispozitivele de pompare au fost distruse și date la fier vechi.