3dots.ro

Fiul unei românce din Italia va fi decorat de președintele Italiei, după ce a salvat viața unei femei

Fiul unei românce din Italia va fi decorat de președintele Italiei, după ce a salvat viața unei femei

Într-o avalanșă de știri negative despre conaționalii noștri stabiliți în străinătate, din Italia, agenția de presă ANSA relatează despre faptul că un adolescent cu origini românești urmează să fie decorat de către președintele Republicii italiene, după ce, ascultând involuntar o convorbire telefonică a reușit să prevină o crimă.

”Suntem foarte fericiți: inițial am crezut că este o glumă, o farsă, apoi am vorbit cu Secretariatul Palatului Quirinale (una dintre reședințele oficiale ale Președinției italiene – N.R.) și, într-adevăr, evenimentul va avea loc pe 13 mai. Și pentru noi, la fel ca și pentru fiul meu, este o mare onoare şi suntem foarte mândri”, a declarat Ramona Rosemari Lascu, mama băiatului.

Ramona Rosemari Lascu este mândră de fiul ei,  care a fost distins cu titlul „Alfiere della repubblica” pentru curajul său în a contracara planurile unui bărbat de a-și ucide fosta parteneră, în decembrie 2022.

Emanuele Nicola Affaticati are 16 ani și locuiește în Fiorenzuola D’Arda, în zona Piacenza. În timp ce se întorcea de la școală cu un tren regional, adolescentul a fost martorul unei convorbiri telefonice în care, exprimându-se în limba română, un pasager îi mărturisea persoanei cu care discuta, extrem de hotărât, că se îndreaptă spre fosta lui iubită cu intenția de a o ucide.

Cu promptitudine și înțelepciune, Emanuele a înțeles că situația este gravă și a alertat autoritățile, iar intervenția sa a dus la arestarea bărbatului și la prevenirea unei tragedii ce părea a fi iminentă.

”Băiatul a auzit această conversație, era convins de ceea ce auzise: poliția și-a făcut datoria, de altfel ei au fost primii care au intervenit și ar trebui să primească o medalie pentru că era vorba de o tentativă de omor”, afirmă mama adolescentului.

Mama lui Emanuele mai spune că fiul ei a moștenit simțul datoriei din propria sa familie, unde valorile precum responsabilitatea și integritatea au fost mereu încurajate și promovate.

”Tatăl meu este colonel de Marină în România. Am crescut, iar fiul meu a fost crescut și el un pic la fel ca noi fiicele, având ca punct de referinţă figura unui tată foarte bun, a unui ofițer”, a declarat doamna Lascu.

”Este o mare onoare pentru fiul meu, când am primit invitația, eram atât de emoţionaţi încât ne-am așezat pe scaun.I-am spus că trebuie să meargă înainte fără să se creadă cine ştie cine, a fost un gest normal”, a mai adaugat mama adolescentului.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs