3dots.ro

Italia. Un român s-a încuiat în mașină și și-a dat foc, ca să-și scape familia de chinuri 

Italia. Un român s-a încuiat în mașină și și-a dat foc, ca să-și scape familia de chinuri 

Gheorghe P., un român stabilit în Italia, în Agliano Terme, provincia Asti, a hotărât să-și încheie socotelile cu viața pentru a-și elibera familia de chinurile la care o supunea, relatează La Repubblica.

Românul în vârstă de 43 de ani, muncitor în construcții, era, de ani de zile, dependent de jocurile de noroc.

Deși era conștient că viciul său i-a pus familia – soția și doi copii adolescenți – de multe ori în situații neplăcute, i-a fost pur și simplu imposibil să se oprească.

Conform jurnaliștilor italieni, luna aceasta, Gheorghe P. și-a jucat la pariuri tot salariul și, din cauza disperării, a luat decizia de a-și pune capăt zilelor.

Potrivit sursei citate, vineri, bărbatul a plecat de acasă după care și-a sunat soția și i-ar fi dat de înțeles că intenționează să se sinucidă. Disperată, femeia a sunat la carabinieri, dar se pare că orice posibilitate de a-l salva era deja tardivă.

Imediat după ce a vorbit la telefon cu soția lui, bărbatul și-a stropit mașina cu benzină, s-a încuiat în ea și și-a dat foc.

Incendiul a fost observat imediat de trecători, care au sunat la pompierii. Deși intervenția a fost una rapidă, bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Ulterior, în timpul anchetei, soția bărbatului a confirmat că acesta se lupta cu dependența de jocurile de noroc de mulți ani și de o bună bucată de vreme era tot mai măcinat de acest lucru.

La Repubblica menționează, citând surse oficiale, că în Piemont, regiunea din care face parte și localitatea în care era stabilit românul, peste 50.000 de oameni suferă de dependență de jocurile de noroc, iar fenomenul este unul în creștere.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs