3dots.ro

Italia. Un român, conectat la aparatul de oxigen, și-a aprins o țigară și a murit în incendiul pe care l-a provocat

Italia. Un român, conectat la aparatul de oxigen, și-a aprins o țigară și a murit în incendiul pe care l-a provocat

Un român și-a pierdut viața în spitalul din Italia în care fusese internat, după ce a provocat o explozie și un incendiu. Un întreg etaj al spitalului a fost distrus și alți patru pacienți au fost salvați de pompieri, informează Agrigento Notizie.

Incendiul de la spitalul  a izbucnit vineri seara și românul a murit carbonizat.

Românul era internat de joi de dimineață în spitalul Fratelli Parlapiano din Ribera și primea oxigen. În timp ce aparatul de oxigen era în funcțiune, el și-a scos masca și și-a aprins o țigară. Evident, a urmat o explozie, flăcările au cuprins un întreg corp de clădire, iar românul a murit carbonizat.

Rezident oficial în Italia, dar fără adăpost

Costică Brustureanu, după cum a fost identificat de autorități, avea 53 de ani și era rezident oficial în localitatea Canicattì, în estul Siciliei, dar aparent nu avea o locuință.

Sursa citată spune că românul crease probleme încă de la internarea în spital.

Etajul trei al unității sanitare, unde se află secția de Medicină, a fost pus sub sechestru preventiv de procurorul însărcinat cu cercetarea acestui caz.

Magistratul, împreună cu carabinieri, au interogat medicul, două asistente și asistentul social-sanitar care se aflau de serviciu la momentul izbucnirii incendiului în secția medicală.

Pompierii au constatat că nu a avut loc o explozie a buteliei de oxigen, ci a aparatului de oxigenoterapie, în funcțiune atunci când a fost aprinsă țigara.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs