3dots.ro

Italia. O româncă a murit la o lună după ce a născut cel de-al treilea copil, infectată cu două bacterii rezistente la antibiotice 

Italia. O româncă a murit la o lună după ce a născut cel de-al treilea copil, infectată cu două bacterii rezistente la antibiotice 

Georgiana Mădălina Mardare, o româncă în vârstă de 34 de ani rezidentă în Italia, a murit la o lună după ce a dat naștere celui de-al treilea copil al ei, informează Il Messaggero.

La 12 zile după ce a născut pentru a treia oară, o fetiță perfect sănătoasă, Georgiana Mardare a suferit un atac de cord și a intrat în comă. În pofida tratamentului medical pe care l-a primit, viața ei nu a mai putut fi salvată și s-a prăpădit după aproape trei săptămâni în care a făcut dublă pneumonie și s-a infectat cu două bacterii extrem de rezistente la antibiotice.

Șocat, rămas singur cu trei copii, Constantin, de 37 de ani, soțul femeii, a depus o plângere penală la Poliția din Collescipoli, acuzându-i pe medici de, malpraxis, neglijență și o posibilă omucidere din culpă.

Soțul crede că este exclusiv vina medicilor care au avut-o în grijă după naștere și care nu i-au acordat atenția necesară femeii. Românca a acuzat dureri în repetate rânduri, dar specialistul le-a catalogat drept normale.

Deși femeia s-a plâns constant de dureri, dureri de cap, oboseală cronică, medicii nu au ascultat-o și au externat-o la două zile după naștere. Pentru că a continuat să se simtă rău după ce a ajuns acasă, femeia s-a întors la spital, dar  medicii tot nu au găsit nimic suspect.

Spitalul la care a fost dusă după infarct i-a pus româncei diagnosticul de pneumonie bilaterală gravă. Medicii i-au descoperit în organism și două bacterii foarte puternice care i-au înrăutățit starea.

Soțul femeii a depus plângere la parchet, iar procurorii au sechestrat dosarul medical, astfel încât asupra acestuia să nu se mai poată interveni – este o procedură standard în aceste cazuri.

Avocatul Erdis Doraci, din Tivoli, cere clarificarea circumstanțelor morții Georgianei, dată fiind vârsta tânără a victimei și lipsa de complicații în sarcinile anterioare.

”Evoluția clinică, cele două sarcini anterioare fără probleme și vârsta tânără a victimei, ne îndeamnă să căutăm răspunsuri concrete la această tragedie”, a precizat avocatul, potrivit sursei citate.

Rudele și prietenii au demarat și o campanie de strângere de fonduri. Au nevoie de bani pentru repatrierea femeii, astfel încât să poată fi înmormântată în țară.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs