3dots.ro

Italia. Cum au ajuns trei români să primească despăgubiri în valoare de 120.000 de euro

Italia.  Cum au ajuns trei români să primească despăgubiri în valoare de 120.000 de euro

Trei români rezidenți în Italia, care au fost arestați pentru o faptă pe care nu o săvârșiseră și au fost privați de libertate timp de peste trei luni, vor primi despăgubiri din partea autorităților italiene în valoare de 120.000 de euro, informează altrepagini.it.

Paolo Remer, fost judecător al tribunalului din Rossano, între timp exclus din magistratură, a decis arestarea a trei cetățeni români, fără a avea dovezi concludente, pentru participarea la o încăierare care a avut loc în toamna anului 2010, în fața gării Corigliano Calabro, provincia Cosenza, în Calabria..

Românii au fost considerați ca fiind participanți la agresiune, în pofida faptului că au cooperat cu carabinierii și cu fostul magistrat.

Mai mult decât atât, unul dintre aceștia le-a atras atenția oamenilor legii că el a fost victima unei agresiuni săvârșite împotriva sa de circa alți 20 de români, în care ar fi fost implicată și una dintre soțiile celor trei inculpați, care era însărcinată.

În pofida faptului că românii au oferit instanței și numele agresorilor, Paolo Remer a fost de părere că, de fapt, ei ar fi fost complici.

În plus, avocatul românilor, Michelangelo Russo, semnalând că gravitatea acuzațiilor era neîntemeiată, a solicitat magistratului o anchetă preliminară, însă Remer a refuzat cererea, înaintată în luna ianuarie a anului 2011.

Ulterior, românii au fost achitați, iar Curtea de Apel din Catanzaro a decis, de curând, că cei trei români au fost reținuți pe nedrept.

Conform lui Russo, cazul ar fi putut fi clasat încă din faza de anchetă preliminară, iar statul italian nu ar mai fi fost nevoit să plătească despăgubiri de 120.000 de euro, câte 40.000 de euro pentru fiecare.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs