3dots.ro

Mărturia Alinei, mama care și-a găsit fetițele de 2 și 4 ani moarte lângă tatăl lor, în Spania: ”A făcut-o ca să sufăr eu!” – video

Mărturia Alinei, mama care și-a găsit fetițele de 2 și 4 ani moarte lângă tatăl lor, în Spania: ”A făcut-o ca să sufăr eu!” – video

Ionel Cristian, un cetățean român în vârstă de 34 de ani, și soția sa, Alina Florentina, de 23 de ani, amândoi rezidenți în Spania, erau în proces de divorț. Bărbatul avea un ordin de restricție, după ce soția l-a denunțat pentru, dar primise acceptul mamei de a-și petrece timpul cu cele două fete.

Duminică, 17 martie 2024, el le-a luat și a mers cu fetițele la ferma în care locuia, le-a dat să bea un insecticid, a băut și el și toți trei au fost găsiți fără viață chiar de Alina.

Dorind să clarifice zvonurile care se răspândiseră despre viața familiei sale, la zece zile după ce a trăit cea mai mare tragedie din viața ei, tânăra mamă româncă a vorbit despre pierderea celor două fiice, într-un interviu cu Toñi Moreno, la programul Hoy en Día, de pe Canal Sur.

”Nu știu ce avea în cap, dar sunt sigură că a făcut-o ca să sufăr eu. Știa că dacă el se sinucide, voi trăi în pace cu fetele mele”, măturisește românca.

Alina s-a îndrăgostit de Cristian la 18 ani. La scurt timp după ce a rămas însărcinată cu prima ei fiică, Larisa, și a început starea de teroare pe care a fost nevoită să o suporte din partea lui. ”A început cu gelozia. M-a izolat. Mi-a spart telefonul ca să nu pot vorbi cu mama”, spune Alina.

A început să o lovească și să o amenințe de mai multe ori cu moartea, inclusiv pe fetița de 4 ani. Mai mult, odată când erau toți trei în mașină, Cristian a intenționat să intre cu autoturismul într-o fântână.

Conștientă că bărbatul de care se îndrăgostise reprezenta un adevărat pericol pentru ea și pentru viața fetiței lor, în 2022 Alina a depus o plângere împotriva lui și s-a mutat într-un cămin de plasament din care, în cele din urmă, a plecat de bunăvoie. ”Am plecat pentru că m-am simțit presată să fac asta. Nu m-am simțit protejată. În fiecare zi mă întrebau dacă am găsit ceva cu chirie și când am de gând să plec”, mărturisește românca.

Confruntată cu statutul de a trăi într-o țară străină, fără să cunoască bine limba, pe care nu a putut-o învăța din cauza izolării ce-i fusese impusă de soț, fără sprijin și cu două fetițe, a decis să se întoarcă la tatăl copilelor. ”Am făcut această greșeală pentru că am fost împinsă de circumstanțe”, a explicat ea.

Și a făcut toate eforturile de care a fost capabilă să îmbunătățească relația cu tatăl fetelor.

”Chiar dacă avea un ordin de restricție, mă simțeam mai în siguranță dacă vorbeam cu el. M-a rănit, dar nu m-am gândit la mine sau la el, m-am gândit la fericirea fiicelor mele. Le-a iubit foarte mult și ele l-au iubit ”, își amintește Alina.

În timpul interviului, Alina a recunoscut că i-a oferit tatălui posibilități pentru a putea petrece mai mult timp cu fiicele lui și că, într-un fel, era persoana în care avea cea mai mare încredere, deoarece nu credea niciodată că le poate face rău.

În același timp, recunoaște că singurul motiv pentru care Alina a menținut acestă legătură cu tatăl fetițelor a fost ca acesta să îi permită să ducă fetele în România. ”Am vrut să merg în țara mea, dar în instanță mi-au spus că nici măcar nu pot să părăsesc Andaluzia până la încheierea procesului, care era programat pentru 10 aprilie”, a explicat ea.

Astfel, ea a încercat să calmeze situația conflictuală cu cel care i-a fost cândva partener, pentru ca acesta să-i permită să ducă fetele în țara în care locuiește mama ei, bunica Larisei și Elisei, care nu și-a cunoscut niciodată nepoatele.

În prezent, tânăra de 23 de ani a spus că nu se simte în stare să părăsească locul unde au fost îngropate fiicele ei. ”Aici sunt fetele mele!”, spune ea.

În prezent, locuiește în casa unei prietene, pentru că nu s-a simțit suficient de puternică pentru a se întoarce în casa în care a locuit cu fetițele, pentru că totul îi amintește de ele. În fiecare noapte se întoarce la cimitir pentru a aprinde două lumânări în memoria lor.

Cu excepția zilei în care a avut loc tragicul eveniment și cea a înmormântării dureroase a fetelor, Alina a decis să se descurce fără ajutor psihologic și a încetat să ia medicamente. ”Vreau să merg înainte cu propriile mele forțe”, a spus ea în interviul cu Toñi Moreno, conform La Voz de Almeria.

Cu toate acestea, recunoaște că nu s-a împăcat cu pierderea: ”Le caut pe fete și nu accept că nu le găsesc. Simt că ceva s-a stricat și nu pot repara”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs