3dots.ro

Povestea mariajului unei moldovence cu un italian vârstnic: ”Unii sunt bătrâni de la 40 de ani. El era un bărbat din toate punctele de vedere, îi funcționau toate organele”

Povestea mariajului unei moldovence cu un italian vârstnic: ”Unii sunt bătrâni de la 40 de ani. El era un bărbat din toate punctele de vedere, îi funcționau toate organele”

Din articol:

Plecată ilegal în străinătate în cautarea unei vieți mai bune, Angela Socol, o femeie din Republica Moldova în vârstă de 32 de ani, a povestit întâmplările prin care a trecut și care i-au schimbat radical viața.

A plătit 3.500 de euro pentru a ajunge din Chișinău în Italia, unde spera să strângă bani pentru a-și achiziționa o casă și a putea să-și întrețină copiii din prima căsătorie.

Odată ajunsă în Italia, s-a angajat ca menajeră, dar, după doar câteva zile, a primit un telefon de la o cunoștință care i-a schimbat total existența.

A ajuns să lucreze în casa unui bărbat de 81 de ani din Torino, Mario, care ulterior i-a devenit și soț. După ce s-au cunoscut, Mario a avut grijă ca Angelei să nu-i lipsească nimic: i-a plătit datoriile, i-a oferit cadouri scumpe și o viață din care nu i-a lipsit nimic.

Italianul se declara încântat de faptul că în viața lui și-a făcut apariția moldoveanca, iar cei care îl cunoșteau spuneau că părea a fi întinerit și celor care-l întrebau cum mai merg lucrurile le răspundea că ”în casa lui a venit un înger” (Angela – N.R.).

Evident că această relație nu putea fi privită cu ochi buni de familia italianului. Relația cu propria fiică era tensionată și rece, pentru că aceasta lipsise de la înmormântarea mamei ei, fosta soție a bătrânului.

”Cel mai șocant a fost că fiica lui n-a fost la înmormântarea mamei și atunci el a vrut să se răzbune. A zis că mai bine dă averea altcuiva, decât să o dea unei fete nerecunoscătoare”, povestește Angela, într-un interviu acordat lui Dorin Galben, la emisiunea „Monolog”.

După doar câteva luni de relație, Angela și Mario s-au căsătorit în Republica Moldova și au avut o căsnicie de 12 ani și jumătate. Femeia a primit numeroase cadouri scumpe de la soțul ei, inclusiv o casă în Republica Moldova.

”După trei luni de când ne-am cunoscut mi-a dăruit o mașină Fiat Punto Grande. Nu puteam să-l înregistrez pe numele meu pentru că eram clandestină acolo.

La un moment dat mă uitam pe internet la o casă cum se fac la noi în Moldova. El a văzut casa și m-a întrebat dacă o vreau, era o casă cu două etaje. Costa 130.000 euro. Mă gândeam cât trebuie să muncesc eu ca să-mi iau casă cu două etaje. El a zis că nu glumește și că-mi ia casa… În care locuiesc și astăzi”, a mai povestit Angela.

Bărbatul s-a stins din viață la 94 de ani, lăsând-o pe Angela cu o casă, mașină și o pensie de urmaș de 1.700 de euro.

”Unicul regret pe care îl voi purta toată viața în sufletul meu este că nu am fost ultima seară la el. Mi-a spus îngrijitoarea că a întrebat toată noaptea de mine. Ceea ce mi-a rămas în urma căsniciei este casa, un automobil și pensia de 1.700 euro până la sfârșitul vieții mele. Nu regret nimic”, spune Angela Socol.

Deși multe persoane sunt tentate să o critice pentru căsătoria cu italianul mai în vârstă cu aproape 50 de ani decât ea , Angela Socol spune că nu a fost vorba de un mariaj din interes și că l-a iubit sincer.

”Eu m-am îndrăgostit de el ca persoană. M-am îndrăgostit mai mult de creierul lui. Era deștept, manierat și avea o memorie foarte bună.

Sunt alții care sunt bătrâni de la 40 de ani. Alții pot să fie la 100 de ani și să fie activi din toate punctele de vedere. Îi funcționau toate organele. Era un bărbat din toate punctele de vedere”, a conchis moldoveanca.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs