Naty Badea: „Nu mai e de trăit în Italia! Efectiv sunt jafuri la drumul mare, în plină zi, pe stradă, în magazine, în locuințe” – video

Naty Badea: "Nu mai e de trăit în Italia! Efectiv sunt jafuri la drumul mare, în plină zi, pe stradă, în magazine, în locuințe” - video

În 2021, Naty Badea, sora lui Mircea Badea, s-a stabilit în Italia, în apropiere de Veneția, la Mestre, un orășel cu aproape 90.000 de locuitori.

“Italia a fost mereu destinația mea preferată pentru vacanțe. Dar de la a merge în vacanță în Italia până la a locui aici, e drum lung. Lung cam cât din România până în Italia.

Cum am ajuns eu să locuiesc pentru moment în Italia, prizonieră a propriei vieți, e poveste lungă și prea personală ca să fie spusă public.

Dar cum spunea un prieten de-al meu psiholog, de câte ori ești într-o situație dificilă, gândește-te la ce cadou te așteaptă dincolo de această situație. Cu acest gând încerc să împărtășesc aici, cu voi, experiențele mele”, mărturisea Naty Badea în 2021, atunci când a părăsit România, alături de fiica ei adolescentă, pentru a începe o viață nouă, în Italia.

”Efectiv sunt jafuri la drumul mare, în plină zi, pe stradă, în magazine, în locuințe”

Zilele trecute, sora lui Mircea Badea a atras atenția printr-o declarație surprinzătoare, dar la fel de sinceră ca toate cele făcute până acum: ”Nu mai este de trăit în Italia!”, a spus ea într-un clip video postat pe TikTok.

“Vreau să vă semnalez un fenomen și dacă veniți ca turiști să aveți mare grijă. Infracționalitatea a crescut până la cer, cerul acesta albastru din însorita Italie. Efectiv sunt jafuri la drumul mare, în plină zi, pe stradă, în magazine, în locuințe. Eu nu am auzit în viața mea atâtea jafuri și furturi câte se întâmplă aici în ultima vreme.

La Roma și la Milano, atenție, dacă mergeți în aceste locuri nu vă expuneți nimic de valoare, că e posibil ca pentru un ceas să vă ia cu tot cu mână. Și pe stradă, vorbim“, spune sora lui Naty Badea.

”Mie aproape că mi-e frică să ies pe stradă de câte se întâmplă”

”Aici, la Mestre, Mestre este un oraș în care locuiesc eu, de 4 străzi cu 5 străzi, adică e un orășel. Aici a fost jefuit un mall, au intrat ăia cu kalasnikoave să jefuiască un magazin de bijuterii.

În centru, de unde îmi luam eu bomboane, adică magazinul în care intram eu, l-au jefuit. Apoi, patronului unei cofetării la care mâncam eu, pe stradă, i-au luat Rolex-ul de la mână, o domnișoară pe bicicletă.

L-au operat, ca să zic așa, a operat problema, i-au luat ceasul de la mână, l-a și dărâmat pe om, care, fiind foarte bătrân, a fost foarte afectat.

Deci se întâmplă în jurul nostru. În Italia este absolut ceva inimaginabil. Iar la Milano, Milano este cel mai infracțional, dacă vă duceți aveți mare grijă. Mie aproape că mi-e frică să ies pe stradă de câte se întâmplă și Italia aproape că a devenit un Vest sălbatic al anilor 2024.

La metrou, la Roma, hoții de buzunare sunt la ordinea zilei și n-au ce să le facă, pentru că legile sunt superbe, superbe, v-am mai vorbit despre sistemul juridic. Dacă mergeți în aceste locuri, nu vă expuneți nimic de valoare. E posibil ca pentru un ceas să vă ia cu tot cu mână”, a declarat sora lui Mircea Badea, în clipul postat pe TikTok.

Italia s-a transformat în ţara jafurilor în care nu mai este de trăit. Atenţionarea vine de la colega noastră, Naty Badea, corespondent Antena 3 CNN în Italia. Tâlharii din peninsulă devin tot mai violenţi şi folosesc chiar mitraliere în timpul jafurilor.

Naty Badea a făcut o postare pe pagina sa de Facebook în care vorbește despre situația alarmantă a jafurilor din Italia. Oamenii nu se mai simt în siguranță, iar astfel de episoade au loc cu regularitate.

”Eu am văzut o altă Italia atunci când m-am mutat”

„Eu am făcut o postare ca persoană fizică, chiar dacă sunt și jurnalist. De trei ani sunt corespondent Antena 3 CNN în Italia, iar prin prisma meseriei mele citesc, atât presa națională, cât și cea locală.

Eu am văzut o altă Italia atunci când m-am mutat. Acum, infracționalitatea a crescut foarte mult. Este vorba de jafuri în plină zi, dar și atacuri armate.

Înainte nu se concepea ideea ca în Milano să vină cineva cu pistolul când tu stai la semafor și să te amenințe. Pot să vă spun că la liceul fiicei mele, care este situat în centrul orașului, nu la periferie, s-a furat telefonul unei eleve. Astfel de episoade au loc zilnic.

De asemenea, la mall-ul unde îmi fac eu cumpărăturile a avut loc un jaf. Șase persoane au intrat cu arme și au jefuit un magazin de bijuterii. Sunt episoade zilnice și este posibil să fii oricând martor la un astfel de eveniment”, a mai declarat Naty Badea, într-o intervenție făcută la Antena 3 CNN.

@badeanatycristina♬ 10 Minutes of Silence – Kent Nazareth Yoga Man

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories