3dots.ro

Un olandez a reușit să păcălească un român, care îl înșelase cu câteva zile înainte, dându-l pe mâna poliției

Un olandez a reușit să păcălească un român, care îl înșelase cu câteva zile înainte, dându-l pe mâna poliției

Polițiștii olandezi au arestat, marți dimineața, trei cetățeni români care sunt acuzați de înșelăciune. Arestările s-au produs în Capelle aan den IJssel, unde românii au fost atrași acolo de victima escrocheriei lor, printr-un șiretlic, scrie Capelle Vandaag.

Povestea cu final trist pentru cei trei români a început pe 28 martie, atunci când un bărbat din Ridderkerk care conducea pe autostrada din apropierea orașului a remarcat un bărbat lângă o mașină oprită pe banda de urgență, flutârând o mână, și a oprit să ofere ajutor.

Bărbatul a cărui mașină era oprită i-a spus că a fost jefuit și i-a cerut bani pentru a continua călătoria. Ca o măsură de asigurare a faptului că îi va înapoia banii, i-a dat olandezului drept gaj un iPhone și bijuterii despre care a pretins că sunt din aur.

Atunci când a ajuns acasă, bărbatul a realizat că bijuteriile sunt false iar iPhone-ul s-a dovedit a fi furat. A decis să-i întindă escrocului o capcană și l-a sunat comunicându-i că bijuteriile pe care le-a primit ca garanție i-au fost furate și nu le mai are.

Momeala prinde și românul e convins că își mai poate înșela victima încă o dată. I-a cerut olandezului 4.000 de euro despăgubiri pentru bijuteriile ”furate” și au stabilit să se întâlnească marți dimineața, la un mic restaurant din oraș.

Românul a sosit la întâlnire cu aceeași mașină de pe autostradă, însoțit de două femei. Ei au fost  întâmpinați de mai mulți ofițeri de poliție.

Escrocul, un român în vârstă de 41 de ani, este a fost arestat pentru înșelăciune. În mașina lui, polițiștii au găsit mai multe bijuterii confecționate din aur fals și telefoane furate . Cele două femei care îl însoțeau, una în vârstă de 20 de ani și o alta de 42 de ani, au fost reținute și ele.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs