3dots.ro

Olanda. Un grup de muncitori români, pacoste pentru vecini: ”Unul era pe acoperișul meu, își pierduse papagalul!”

Olanda. Un grup de muncitori români, pacoste pentru vecini: ”Unul era pe acoperișul meu, își pierduse papagalul!”

Petra Merks, o bătrânică în vârstă de 85 de ani care locuiește în orășelul olandez Nuenen, deplânge faptul că, prin forța împrejurărilor, a ajuns să se învecineze cu mai mulți muncitori români, catalogând situația chiar ca fiind ”o pacoste” cu care este nevoită să se confrunte de mai mulți ani, relatează cotidianul Eindhovens Dagblad.

Din nefericire pentru ea, în clădirea de birouri din spatele casei sale, reamenajată ca spațiu de locuit pentru muncitorii unei fabrici de procesare a cărnii din zonă, pe lângă cele 24 de persoane care deja stau acolo, se vor mai muta încă șase.

Nu numai o dată Petra Merks s-a prezentat în fața comitetului de reclamații al municipalității Nuenen. S-a întâmplat și în septembrie 2021, apoi și când numărul locatarilor din clădirea vecină s-a mărit de la șase la 24, fără să poate aduce situația la normalitate, din punctul său de vedere.

”De când s-au mutat a fost zgomot în fiecare zi, nu-mi aud oaspeții alături de care stau în grădină, miroase mereu a grătar și câinele meu a venit odată cu niște oase acasă. Pur și simplu nu-mi mai face plăcere să trăiesc acolo. Și acum mai vin încă șase persoane. Unde se termină asta?”, spune bătrâna în vârstă de 85 de ani.

”Ați raportat această pacoste?”, e întrebată femeia. ”Da. De mai multe ori la primărie și la poliție. Acum trei saptamani. Am sunat la poliție de vreo patru sau cinci ori”, răspunde ea.

Un oficial municipal spune însă că nu a primit niciodată vreun raport despre această situașie și că nici poliția nu știa nimic despre asta.

”30 de oameni care să locuiască în nouăsprezece camere, este posibil, cu decență”, spune Harold Verdonschot, managerul clădirii în care stau lucrători migranți români.

El e persoana căreia Petra Merks i-a reclamat situația: ”L-am sunat de sute de ori”. ”Pot arăta telefonul meu, primesc un apel cel mult o dată pe lună”, spune administratorul, care recunoaște că românii erau gălăgioși, dar că după ce le-a confiscat aparatul radio și liniștea a revenit.

Un vecin al Petrei Merks spune că a descoperit pe acoperișul lui un muncitor român care își pierduse papagalul. ”Povestea cu papagalul este adevărată, dar altfel, nu recunosc nimic din ce se reclamă aici”, spune Verdonschot. De altfel, în trecut, agenți de securitate au efectuat trei săptămâni de supraveghere, din dispoziția municipalității, și s-au înregistrat zero incidente.

TPreședintele comisiei de reclamații a dorit totuși să fie sigur că neplăcerile, în măsura în care există, nu vor spori în viitor. El întreabă municipalitatea dacă poate include reglementări suplimentare în autorizația dată proprietarului clădirii.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs