3dots.ro

Calvarul unui român plecat din Austria spre Botoșani: plimbat prin Germania, bătut de șofer, dat jos și apoi căutat de zeci de oameni 9 zile

Calvarul unui român plecat din Austria spre Botoșani: plimbat prin Germania, bătut de șofer, dat jos și apoi căutat de zeci de oameni 9 zile

În momentul în care s-a urcat în microbuzul care urma să-l aducă în țară din Austria, înainte de Revelion, un tânăr din Botoșani nu și-a imaginat că urma să trăiască cele mai cumplite nouă zile din viața lui.  Dat dispărut în ziua când a plecat spre țară, a fost căutat de zeci de români, după un mesaj postat pe grupul de Facebook ”Voluntari în Europa”.

Timp de nouă zile, mai mulți români din Germania s-au mobilizat pentru a afla informații despre locul în care se afla Ovidiu Daniel Pintilii, un român de 37 de ani. În cele din urmă, din fericire, pe 7 ianuarie, el a fost găsit și a povestit prin ce a trecut.

Gabriela Stănculescu, unul dintre administratorii grupului Voluntari în Europa, a redat calvarul prin care a trecut românul chiar de Revelion.

Plimbat prin toată Germania, bătut, dat jos din microbuz

”L-am găsit după 9 zile! A plătit la o firmă de transport 180€ să plece din Austria la Botoșani, s-a trezit plimbat prin toată Germania de transportator și a luat atitudine, cerând explicații șoferului și protestând.

Drept urmare a fost agresat verbal și fizic (bătut), l-a dat jos în peco din Bad Rappenau, fără bagaje, doar cu buletinul, 50€ în buzunar și telefonul descărcat, fără încărcător și nevorbitor de germană sau engleză”, relatează administratorul grupului de Facebook.

Ovidiu a mers apoi pe jos zeci de kilometri, a ajuns la Kaufland Heilbronn, și-a vândut ceasul cu 30€ ca să poată mânca, a cerut ajutor oamenilor, dar fără nici un rezultat.

”Datorită vigilenței unei persoane care a văzut distribuirile voastre peste tot, Ovidiu a fost localizat azi dimineață lângă un restaurant din Neckarsulm. În loc să fie anunțată poliția, am fost anunțați noi și familia, ne-am activat imediat și împreună cu Dan Motoc l-am recuperat”, mai scrie Gabriela Stănculescu.

Nouă zile de coșmar, în care a dormit în frig și a mâncat ce-a putut

Ea a povestit și despre reacția românului produsă de faptul că în sfârșit a întâlnit pe cineva care dorește să-l ajute și coșmarul lui a luat sfârșit:

”Nu vă puteți imagina bucuria lui, după 9 zile de coșmar în care a dormit în frig, în ploaie și a mâncat ce și cum a apucat. Eroii acestei povești cu Happy End sunteți toți cei care ați distribuit sau ați ieșit să-l căutați și vă suntem recunoscători!”

Adriana Mureșan, inițiatoarea mișcării Voluntari în Europa, a povestit ulterior că Ovidiu va merge să scoată un certificat medico legal și are nevoie de îngrijiri medicale, după ce l-a bătut șoferul care ar fi trebuit să-l aducă în România.

El va depune și o plângere împotriva firmei de transport, care, conform unei postări ulterioare se numește Vest Transport.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU