3dots.ro

Marea Britanie. Un român și-a înjunghiat soția de 171 de ori, s-a uitat liniștit la TV, și abia apoi a sunat Poliție 

Marea Britanie. Un român și-a înjunghiat soția de 171 de ori, s-a uitat liniștit la TV, și abia apoi a sunat Poliție 

Un român stabilit în Marea Britanie a fost găsit găsit vinovat în procesul în care a fost acuzat de crimă, după ce și-a ucis într-un mod brutal soția, și riscă să fie condamnat de instanță la  închisoare pe viață, potrivit BBC.

Katie Hurmuz-Irimia, de 40 de ani, a fost găsită înjunghiată mortal în casa ei din Wallingford, Oxfordshire, în dimineața de 30 august 2022. Vinovat de crimă, soțul ei, Mihai Hurmuz-Irimia, de 29 de ani, își va afla sentința joi.

La data comiterii faptei, poliția a găsit sânge în dormitorul și holul casei familiei, dar și pe telecomanda televizorului și pe câinele cuplului. Două cuțite pline de sânge au fost găsite în dormitor și în bucătărie.

Detectivul care a condus ancheta în acest caz a spus că Mihai Hurmuz-Irimia a actionat la un ”nivel de violență oribil”, înjunghiindu-și soția în gât și în piept de nu mai puțin de 171 de ori.

”După ce a ucis-o pe Katie, credem că a făcut un duș și s-a uitat la televizor, după care a sunt calm la poliție și a spus ce a făcut.

Apelul către poliție era doar despre el – o încercare egoistă de a câștiga simpatie”, a declarat detectivul, conform sursei citate.

În timpul procesului, juriul a aflat că cei doi soți tocmai se întorseseră din vacanță, unde s-au certat de mai multe ori. Katie îl anunțase că intenționează să divorțeze, dar până la urmă s-au împăcat.

În timpul procesului acuzarea a prezentat și și episoadele anterioare de violență domestică de care s-a făcut vinovat românul de-a lungul timpului, remarcându-se lipsa de reacție a autorităților.

În august 2020, Katie a declarat la Poliție că a fost lovită de soțul ei, după ce a aflat că a înșelat-o și l-a confruntat.

Ulterior, Mihai a amenințat că va stropi cu benzină casa mamei sale și că îi va da foc, iar apoi va incendia și mașina fratelui ei. Mihai a fost atunci arestat, dar pentru că soția lui nu a depus plângere, a fost eliberat în scurt timp.

După câteva zile, Katie le-a spus polițiștilor că soțul ei a încercat să o atace cu un cuțit și cu o bâtă de baseball. A fost din nou arestat, dar eliberat în scurt timp.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU