3dots.ro

Româncă stabilită în Londra: „Prietenia englezească e mai sănătoasă. De la prieteniile româneşti am avut mari dezamăgiri”

Româncă stabilită în Londra: „Prietenia englezească e mai sănătoasă. De la prieteniile româneşti am avut mari dezamăgiri”

Gabriela, o româncă ce s-a stabilit în Anglia în urmă cu opt ani, este de părere că mulți români nu înțeleg modul în care britanicii construiesc relații sociale și cum se dezvoltă acestea de-a lungul timpului.

Românca crede că în ciuda stereotipurilor despre englezi, caracterizați ca fiind „reci” sau „detașați”, ei au o abordare mai sănătoasă și mai autentică în ceea ce privește prietenia, aceștia apreciind sinceritatea, respectul și angajamentul în relațiile interpersonale. 

Prietenia cu un englez se construiește treptat, fiind bazată pe încredere și sinceritate, elemente care își aduc contribuția la o stare bună emoțională, spune românca. Tot ea se declară dezamăgită de relațiile cu compatrioții săi, care i-au oferit prietenii trecătoare sau superficiale, lipsite de profunzime și de autenticitate.

Românca a simțit nevoia să împărtășească aceste impresii și gânduri atât pe pagina de Facebook, cât și pe canalul său de YouTube „Gabriela, ghid în Londra”.

”Mulți oameni care au plecat din România, se plâng că în străinătate se simt singuri, că oamenii nu sunt primitori şi prietenoşi. Asta se întâmplă datorită obiceiurilor locale şi nu din cauză că sunt reci.

Englezii nu-şi beau cafeaua la vecini şi, de fapt, nu se vizitează deloc. Ei se întâlnesc la pub, care este cumva a doua lor casă, o casă pentru întâlniri şi distracții.

Să primeşti un om în casă şi să-l aşezi la masă, este dovada de cea mai frumoasă prietenie. Din păcate, nu toți apreciază, şi din acest motiv prefer varianta englezească, cu întâlniri pe teren neutru. Aşa merg lucrurile aici şi când totul din jur merge într-un anume fel, pe care se presupune că l-ai ştiut şi ți l-ai asumat când te-ai mutat, nu ar trebui să ai alte aşteptări şi să critici.

După 8 ani de locuit în Londra, am ajuns la concluzia că prietenia englezească e mai sănătoasă. Căci de la prieteniile româneşti am avut mari dezamăgiri”, a scris românca pe pagina sa Facebook.

Comentariile primite la postarea sa i-au dat, în marea lor majoritate, dreptate:

”Cât am locuit in Anglia am apreciat foarte mult cât respect au pt viața privată. Nu se uita peste gard, nu stau bot in bot cu vecinii, nu se autoinvita și nu ‘trec pe la tine’ când se plictisesc ei acasă la dânșii. Și uita sa mai plece. Adica așa cum e modelul in România. Imi spunea cineva, roman: vai, dar ce casa trista. sa nu-ți calce nimeni pragul. Doamne, dar cât de netristă si liniștita a fost pt mine perioada Uk”, a scris cineva.

”De acord, din pacate romanii nu se ajuta intre ei, eu cel putin nu am intalnit”, a comentat altcineva.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs