Italia. Doi români costumați în Mickey și Minnie Mouse jefuiau părinții copiilor care voiau să facă poze cu ei

Italia. Doi români costumați în Mickey și Minnie Mouse jefuiau părinții copiilor care voiau să facă poze cu ei

Un cuplu de români și-a ales Bologna ca loc în care să-și împlinească visele, doar că modul în care au încercat să-și atingă țelurile nu era unul care să conducă la alt deznodământ decât la arestarea lor…

Un român în vârstă de 29 de ani a fost arestat la Bologna, în timp ce se afla în compania unei femei deghizate în Minnie Mouse. Conform acuzațiilor, acesta, costumat în Mickey Mouse a jefuit în mai multe ocazii trecătorii, relatează Il Giornale.

Protagonistul poveștii din Bologna este un bărbat din România, cunoscut de poliție pentru ilegalitățile comise.

Conform unui articol apărut în cotidianul Il Resto del Carlino, românul de 29 de ani fusese deja condamnat la cinci ani de închisoare, fiind considerat responsabil de o serie de furturi și jafuri care au avut loc începând din 2017 în centrul istoric al capitalei regiunii Emilia-Romagna.

Modul de operare pe care tânărul român l-a dezvoltat de-a lungul timpului era unul cunoscut de polițiști: se deghiza în popularul personaj Disney și se plimba pe străzile orașului, atrăgând în special atenția copiilor.

Familiile cu copii erau ”ținta” preferată: bărbatul se apropia de cei mici sub pretextul de a le oferi un balon sau de a le propune să facă o fotografie împreună. Numai că, odată ce le distrăgea atenția lor și a părinților, profita de ocazie pentru a-i jefui pe membrii familiei și fugea.

Astfel de acțiuni ar fi avut loc frecvent în ultimii șapte ani. Și, potrivit autorităților, a încercat ultimă dată și sâmbăta trecută.

De această dată, el a fost observat la timp de polițiștii aflați în timpul unui control de rutină în zona Via Ugo Bassi. Suspectul a fost recunoscut imediat, în ciuda faptului că nu purta un costum de Mickey Mouse. Bărbatul era însoțit de o femeie îmbrăcată ca Minnie Mouse, despre care anchetatorii spun că este complicele său.

Tânărul a fost supus interogatoriului, care a scos la iveală condamnările sale anterioare. Pedepsele acumulate totalizează 4 ani, 8 luni și 26 de zile de închisoare. În urma verificărilor, tânărul a fost dus la închisoarea Dozza pentru a-și ispăși pedeapsa.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories