3dots.ro

Tupeu incredibil al unor hoți români din Austria! Duceau marfa înapoi la magazin de la care o furaseră și cereau „rambursarea” banilor 

Tupeu incredibil al unor hoți români din Austria! Duceau marfa înapoi la magazin de la care o furaseră și cereau „rambursarea” banilor 

Cu o logică numai de ei pe deplin stăpânită, ca sa nu zicem prostie, sau având un tupeu incredibil, cinci cetățeni români s-au prezentat la magazinul de unde furasesă mai multe produse pentru a le returna și a primi în schimb bani, informează Kronen Zeitung.

Cei cinci hoți din România dădeau lovituri în magazinele din Krems, în Austria Inferioară. Hoților le-a atras atenția facilitatea oferită de un magazin ce aparține unui retailer, a cărui politica era de a primi retur produsele comercializate sub brand propriu, făra a fi nevoie de dovada achiziționării lor.

Planul era unul destul de simplu, profitând de lacunele sistemelor de securitate ale magazinului, hoții furau produse scumpe, apoi reveneau la câteva ore distanță și cereau returul acestora, încasând banii.

Hoții erau interesați în principal de detectoarele de mișcare, produse pe care le-au furat masiv și pe care ulterior le-au returnat.

O angajata care se ocupa cu returul produselor magazinului le-a dat înapoi românilor peste 10 000 euro, doar că valoarea tranzacției a ridicat suspiciuni și în urma unei anchete interne s-a stabilit că produsele respective nu fuseseră vândute niciodată, deși era cât se poate de clar că proveneau din magazin.

Reprezentanții magazinului au depus o plângere la Poliție pe numele românilor, având la dispoziție datele de identificare de pe documentele de identitate cu care aceștia solicitaseră rambursarea produselor.

De asemenea, cum camerele de supraveghere înregistraseră imagini în care apărea mașina cu care se deplasau hoții, pe care o parcau în apropierea magazinului, era cunoscut și numărul de înmatriculare al autoturismului.

Mașina românilor a fost dată în urmărire, iar la doar câteva ore distanță, ea a fost detectată pe Autostrada A1, lângă Steinhäusl.

Toți cei cinci români, cu vârste cuprinse între 25 și 36 de ani au fost arestați preventiv și alte cercetări sunt în curs pentru a stabili dacă românii sunt implicați și în alte activități infracționale.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs