3dots.ro

O bătrână din Spania și-a găsit casa ocupată de un cuplu de români. ”Cunoaștem legea, atât timp cât nu există plângere, nu putem fi evacuați!” – video

O bătrână din Spania și-a găsit casa ocupată de un cuplu de români. ”Cunoaștem legea, atât timp cât nu există plângere, nu putem fi evacuați!” – video

Un cuplu de români a produs controverse în Spania după ce s-a mutat într-o locuință ce părea abandonată, în cartierul Lavapiés din Madrid. Proprietara casei respective, o bătrână care urma să se întoarcă acasă după o intervenție chirurgicală în străinătate, nu a știut clipă că locuința i-a fost ocupată.

Situația a fost dezbătută în cadrul emisiunii Espejo Publico, difuzată de televiziunea spaniolă Antena 3.

Pepi, o bătrână în vârstă de 86 de ani, a plecat în urmă cu câteva luni în Canada, unde locuiesc copiii ei, care urmau să o îngrijească în perioada de după intervenția chirurgicală pe care urma să o facă la ochi.

Văduvă, bătrâna a călătorit la Toronto, acolo unde locuiesc copiii ei, pentru a fi supusă unei intervenții chirurgicale la ochi, notează Antena 3.

În momentul reîntoarcerii în Spania, ea a avut parte de o surpriză de proporții după ce a găsit locuind în casa ei un cuplu pe care nu-l cunoștea, fapt care i-a șocat inclusiv pe vecini.

”Corcele”, așa cum a fost denumit de jurnaliștii spanioli bărbatul din România, susține că are cunoștințe despre prevederile legii și știe că nu poate fi evacuat decât dacă proprietarul depune plângere. El afirmă că atunci când a intrat în casă totul era plin de praf și că toate semnele indicau că nu fusese locuită de mult timp.

”Am intrat în casă deoarece am crezut că proprietara a abandonat-o în urmă cu mai bine de un an”, declară românul.

El mai afirmă că avea informații despre proprietara locuinței și că a realizat că aceasta nu locuia acolo de mai bine de un an și că a părăsit Spania mutându-se alături de familie în Canada.

Vecinele lui Pepi îl contrazic pe  român afirmând că niciodată casa nu a fost în starea descrisă și că  bătrâna a avut întotdeauna ”o casă frumoasă și foarte curată”.

Ele mai spun că au remarcat că noii locatari au schimbat încuietorile și au deteriorat sistemele de securitate găsite în casă. De asemenea, susțin că știau că Pepi nu a abandonat locuința definitiv, ci a fost o situație temporară.

Potrivit presei, românul a ajuns în Spania în urmă cu 15 ani, dar că a fost plecat o perioadă la muncă în Germania și că acum trece printr-o situație dificilă, a rămas fără casă și are un copil de 6 ani care trebuie să meargă la școală.

Jurnalista Susanna Griso, prezentatoare la ”Espejo Público”, a subliniat că ”problema nu este că proprietara este cu fiica ei sau că este în Canada, ci că aceasta este casa ei care nu poate fi ocupată fără permisiunea ei”.

Ea a adăugat că, dintre multele motivații pe care le-a auzit din partea celor care au pătruns abuziv în case, este prima dată când ocupantul spune că a intrat ”pentru că locuința avea umiditate și praf”.

Avocatul Espejo Público Beatriz de Vicente spune că, în această situație, românul riscă cel mult o amendă.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs