A plecat în Franța pentru o viață mai bună, dar a fost umilită. ”Îmi tăiau haina cu foarfeca sau mi-o ardeau”

A plecat în Franța pentru o viață mai bună, dar a fost umilită. ”Îmi tăiau haina cu foarfeca sau mi-o ardeau”

Provenită dintr-o familie din Maramureș, viața Narcisei-Florea Pop s-a schimbat atunci când părinții ei au decis să plece la muncă în Franța. Familia Pop s-a stabilit la Paris, acolo unde primii ani au fost dificili, mai ales pentru Narcisa.

”A fost foarte greu. La început am fost foarte rău văzuți. Nu făceau diferența între rromi și români”, povestește mama Narcisei.

Așa cum se întâmplă de obicei, datorită elasticității mentale mai mari, fetița s-a familiarizat cel mai repede cu limba franceză.

”Am învățat să vorbesc, să scriu și să citesc foarte bine în doar trei luni ((limba franceză – N.R.). Am schimbat însă trei școli. Toate erau de sector și am fost singura româncă de acolo. Nu știu cum se întâmpla, dar așa a fost.

Am trăit multe umilințe. Dacă mergeam cu o geacă nouă la școală, fie mi-o tăiau cu foarfeca, fie mi-o ardeau. Plus multe alte insulte. Veneau la mine și-mi spuneau; ‘nu vrei un euro?’”, a povestit și Narcisa Pop, la  ProTV.

Cum s-a apucat de lupte

Narcisa a stat alături de părinți în Franța până la 10 ani, apoi, pentru o perioadă, a revenit în țară, unde a fost crescută de bunici.

”Am crescut în Banat, în Tormac. Verișorul meu mergea la lupte, iar eu mergeam cu el, mă uitam la antrenamente. Și, într-o zi, antrenorul mi-a spus să nu mai vin dacă nu mă apuc și eu de sport.

‘Nu te mai primesc să vii să te uiți’, mi-a zis. Așa că în 2013 m-am apucat de lupte. Am ajuns și la competiții și am câștigat titlul de campioană a României la copii. Apoi am luat cinci titluri consecutive. Între timp, am devenit campioana Franței”, a explicat Narcisa Pop.

A renunțat la sport, e studentă la două facultăți, vrea să revină în România

Narcisa Pop a ajuns, în timp, să reprezeinte în competiții atât România, cât și Franța pentru că i-a permis regulamentul. Însă în momentul în care a fost pus să aleagă între cele două țări, sportiva a decis să renunțe la lupte și să se dedice studiilor.

A ales să se axeze pe școală și acum este studentă la două facultăți din Paris. Pentru una dintre ele, care este de stat, a ajuns să fie imaginea instituției în întreaga lume și, surprinzător pentru mulți, vrea să revină acasă.

”Da, am renunțat la acest sport pentru că a trebuit să fac o alegere. Ori să lupt pentru România, ori pentru Franța și nu am ales nimic. Am ales studiile. Până la 18 ani am concurat pentru ambele țări.

Cetățenie nu am, nu am cerut, pentru că vreau să mă întorc acasă.

Sunt studentă la o facultate privată, top 3 în lume, la management, și la o altă facultate, de stat. Marketing și comerț. Sunt imaginea facultății în lume.

Vreau să mă întorc în România, dar nu știu dacă în Maramureș. Să vedem unde voi avea mai multe oportunități. Vreau să pun în practică ce am învățat la facultate. Nu mai este capitala Franței ce a fost odată. Sunt mai multe probleme acolo. În plus, e o nebunie acum la Paris, mai ales că vin și Jocurile Olimpice”, a mai spus Narcisa Pop.

 

 

Un medic ATI de la Institutul ”C.C Iliescu” din București s-a sinucis

Un medic ATI de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C.C. Iliescu” din București a murit vineri dimineață. Doctorul avea 58 de

Un tânăr de 23 de ani a murit într-un salon de tatuaje dintr-un mall din Timișoara

Un tânăr în vârstă de de 23 de ani, client al unui salon de tatuaje dintr-un mall din Timişoara, a încetat din viață, vineri, după

Reacția unei adolescente, căreia i-a fost refuzat un avort, a lăsat-o pe doctoriță în lacrimi

O adolescentă în vârstă de 17 ani, elevă în clasa a XII-a, s-a prezentat marți seara, 9 aprilie 2024, alături de mama ei, la Unitatea

O pisică gestantă a venit singură la ușa unui spital veterinar, pentru a cere ajutor – video

La spitalulul veterinar Arcadia Vet din Iași s-a petrecut un eveniment neașteptat, care demonstrează că, în ciuda reținerilor pe care le manifestăm, animalele sunt mult

Managerul Spitalului Sf. Pantelimon: ”Nu sunt date care să ateste o viciere a tratamentului la ATI. Decesele nu puteau fi evitate”

Într-o declarație de presă, managerul Spitalului Sf. Pantelimon din București, Bogdan Socea, a declarat că primele date arată că nu au existat nereguli în privința

Un sătean a scos din pământ conducta de canalizare a unei localități cu peste 5.000 de locuitori

După ce s-a judecat timp de șapte ani cu Primăria, un localnic din comuna Dragotești, județul Gorj, și-a suflecat mânecile și s-a pus pe treabă

Tatăl lui Sebi, studentul ucis în accidentul de la 2 Mai: ”În țara noastră banul este la putere, banul cumpără totul, la justiție, la cei care ne conduc”

Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre cei doi tineri uciși în august 2023 de către Vlad Pascu care se urcase drogat la volan, a declarat,

Anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti, după un val de decese suspecte în secţia ATI

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au demarat o anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon care va cerceta veridicitatea unei sesizări cu privire la un

Fostul actor și sportiv american O.J. Simpson a murit

Fostul jucător de fotbal american și actor O.J. Simpson a murit la 76 de ani, fiind bolnav de cancer, scrie ABC News. ”Tatăl nostru, Orenthal

Akebono, marele campion la sumo, a murit la 54 de ani

Akebono, primul mare campion de sumo venit din afara Japoniei, a încetat din viață la 54 de ani. În urma sa au rămas soția și