Rusia se oferă să îl vaccineze anti-COVID pe Donald Trump cu Sputnik-V

02 Oct 2020

Şeful Institutului Gamaleya, care a dezvoltat vaccinul Sputnik-V, a anunțat că Rusia s-a oferit să-l vaccineze pe Donald Trump după ce acesta a fost testat pozitiv..

Rusia se oferă să îl vaccineze anti-COVID pe Donald Trump cu Sputnik-V

”Dacă îşi vor întoarce oficial faţa către autorităţile din Rusia, îi vom putea ajuta", a spus Alexander Gintsburg, şeful Intitutului Gamaleya.

Vaccinul, care a primit numele după satelitul care a ajuns în Spaţiu în 1957, este în faza a treia de testare.

Până pe 11 august când a fost anunţat de preşedintele rus, vaccinul Sputnik V era unul dintre multele proiecte din întreaga lume, dar a primit aprobare pentru a fi utilizat după ce s-au efectuat teste pe 80 de persoane, majoritatea personal militar.

În prezent vaccinul a ajuns şi în afara ţării, în Belarus, iar până la finalul lunii octombrie va fi publicat un raport parţial după faza a treia de testare.

”În ciuda faptului că timpul a fost destul de scurt, ne-am asigurat că respectăm toate procedurile de siguranţă. Vreau să subliniez că testele pentru vaccin au loc în mai multe centre, în special în Rusia. Noi avem un grup de 100 de voluntari,” a explicat Dmitry Pinevich, ministrul Sănătăţii din Belarus.

Rusia nu este singura ţară în faza treia a testării unu vaccin. Conform New York Times, sunt 11 vaccinuri ajunse în această fază, însă doar cinci sunt aprobate pentru a fi folosite limitat. Unul dintre vaccinuri este cel rusesc, iar celelalte aparțin unor laboratoare chinezești. 


CLICK - Follow us on Google News