Săftoiu, lui Cîțu: Sunt de acord să mai tăiem de la bugetari, dar e obligatoriu să începem cu noi

22 Aug 2019 | scris de Anita Raicu

Adriana Săftoiu i-a transmis colegului său liberal Florin Cîțu că ideea de a tăia bani de la bugetari este utilă, însă pentru ca acest demers să funcționeze este necesar ca tăierile să se înceapă de la bugetarii din Parlament.

Săftoiu, lui Cîțu: Sunt de acord să mai tăiem de la bugetari, dar e obligatoriu să începem cu noi

”Dragă Florin, Sunt de acord cu tine să mai tăiem de la bugetari. Dar moralmente e obligatoriu să începem cu noi, ca să fie un demers credibil şi să funcţioneze.

De la faptul că majoritatea zdrobitoare a parlamentarilor nu lucrează mai mult de trei zile pe săptămână, pretextând că în restul timpului sunt "în teritoriu". Să fim serioşi. Primii care ştiu că nu fac nimic în teritoriu sunt chiar electorii.

Apoi tot felul de călătorii în străinătate, fără altă finalitate decât plăcerea plimbării, deconturi aberante. Ar trebui, zic, să începem cu o listă de cheltuieli inutile ale bugetarilor parlamentari şi abia apoi să ne apucăm de ceilalţi bugetari, cu metodă, cu argumente, pe categorii. Ce spui?”, a scris Adriana Săftoiu, pe Facebook.

Reacția Adrianei Săftoiu vine în contextul în care liderul senatorilor PNL a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a adăugat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanță, sporuri și pensii speciale.

Liberalul mai afirmă că bugetarii sunt privilegiații societății, iar toți românii, atât cei din țară cât și cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.


CLICK - Follow us on Google News