Salvamont. În pantofi, pe munte, șapte tineri au coborât poteca îngheţată «în patru labe» - video

22 Feb 2021 | scris de Ioana Tomozei

Duminică seară, șapte tineri din Bucureşti au solicitat ajutorul salvamontiştilor din Buşteni să coboare în staţiune de la Cascada Urlătoare.

Salvamont. În pantofi, pe munte, șapte tineri au coborât poteca îngheţată «în patru labe» - video

Deşi este unul dintre cele mai uşoare trasee montane, cei şapte bucureşteni n-au fost în stare să parcurgă singuri drumul la întoarcere din cauza faptului că nu erau echipați corespunzător...

Dar erau veseli, ca într-o aventură amuzantă, neconștientizând că niște oameni au fost nevoiți să plece de acasă pentru a-i ajuta.

Cu pantofi de stradă, în întuneric, în mijlocul pădurii şi pe o potecă acoperită cu zăpadă îngheţată aşa au fost găsiţi de către salvamontişti cei şapte tineri, care au fost ajutaţi în cele din urmă să ajungă în siguranţă în staţiune.

”Erau ”foarte bine echipaţi”. Erau încălţaţi cu pantofi de stradă şi în blugi. În plus niciunul dintre ei nu avea lanternă.

Au crezut că se descurcă doar cu ceea ce le putea oferi telefonul, fără să ia în considerare că la temperaturi de minus zero grade Celsius, bateria se descarcă mult mai repede”, au comentat salvatorii care a recuperat din pădure grupul de inconștienți.

Probabil că intervențiile de acest gen făcute de Salvamont ar trebui plătite, pentru a diminua pofta de ”aventură” a altor doritori.


CLICK - Follow us on Google News