Eroul necunoscut: i-a repornit inima unui motociclist rănit grav

25 Mai 2020 | scris de Monica Pavelescu

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă l-au căutat, găsit și felicitat pe necunoscutul care a sărit să ajute victima unui accident rutier produs în Oradea, repornindu-i inima oprită în urma impactului.

Eroul necunoscut: i-a repornit inima unui motociclist rănit grav

Accidentul rutier s-a produs pe 15 mai, în Oradea, şoferul unei Dacii 1310, în vârstă de 72 de ani, nu i-a acordat unui motociclist prioritate de trecere şi l-a lovit în plin. Impactul a fost unul extrem de violent, victima fiind aruncată mai bine de 15 metri.

Motociclistul a intrat în stop cardio-respirator, primind primul ajutor de la un anonim, care a intervenit înainte ca echipajele SMURD să ajungă la faţa locului, făcându-i masaj cardiac şi crescându-i astfel şansele la viaţă.

Identitatea bunului samaritea a rămas necunoscută până la sfârşitul acestei săptămâni când reprezentanţii ISU Crişana i-au mulțumit public pentru ajutor. 

Este vorba despre un fost pompier militar, Gabriel, acum asistent medical, are 31 de ani, este căsătorit şi are două fetiţe.

"Am reuşit să îl contactăm pentru a ne exprima recunoştinţa şi a-l felicita pentru gestul său şi ne-a mărturisit, cu vădita modestie a celor despre care faptele vorbesc, că a fost "doar omul potrivit, la locul potrivit", adăugând cu o profundă şi senină încredere în bunătatea semenilor, că este convins că şi motociclistul ar fi procedat la fel, dacă rolurile ar fi fost inversate", se arată într-un comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului, Camelia Roşca. 

Potrivit ISU Crişana, familia motociclistului accidentat a luat legătura cu salvatorul pentru a-i mulţumi, transmiţându-i şi că, din fericire, starea victimei s-a ameliorat.
 
"Eroii nu se nasc, ci "devin": devin parte din sufletul celui salvat, devin parte din familia căreia i-a redat esenţa fericirii, devin parte din conştiinţa colectivă, influenţând, în mod frumos, umanitatea.

Eroii sunt lângă şi printre noi, trecând necunoscuţi, tăcuţi şi cu demnitate prin tumultul agitaţiei noastre cotidiene: de cele mai multe ori îi văd şi simt doar cei a căror viaţă continuă datorită lor şi acest lucru le este mai mult decât suficient.

A fi salvator reprezintă o stare, nu o etapă, aşa cum continuă să demonstreze pompierii militari aflaţi la serviciu ori în timpul liber sau în rezervă. Vă mulţumim şi vă felicităm, încă o dată, Florian şi Gabriel!", se mai arată în comunicatul ISU Crişana.


CLICK - Follow us on Google News