San Francisco va oferi 300 de dolari unor persoane pentru a nu-i împușca pe alții 

10 Sep 2021 | scris de Cristina Romanescu

Un nou program derulat în San Francisco va plăti oameni care sunt în risc de a împușca alte persoane să nu facă acest lucru și astfel să reducă violența armată în oraș, transmite Newsweek.

San Francisco va oferi 300 de dolari unor persoane pentru a nu-i împușca pe alții 

Intitulat Dream Keeper (Paznicul Viselor), programul va demara în octombrie și va plăti 10 persoane cu 300 de dolari fiecare lunar, pentru ca aceștia să nu tragă cu arma, a declarat, pentru sursa citată Sheryl Davis, director executiv al Comisiei pentru Drepturile Omului.

Davis a explicat că programul nu este unul tranzacțional, însă se va concentra mai degrabă pe investiții în comunitățile cele mai afectate de violență.

”Nu este așa cum îl văd unii oameni. Nu este atât de tranzacțional precum «Uite câțiva dolari ca să nu faci ceva rău», însă este de fapt vorba despre cum ne ajutați să îmbunătățim siguranța publică în cartier”, spune Davis.

Participanții vor avea consilieri și vor fi considerați ”ambasadori ai comunității” care lucrează la a preveni violența. Ei vor lucra la dezvoltarea lor profesională, personală și comunitară și vor fi priviți ca ”parteneri” în interacțiunile cu membrii comunității și în diminuarea violenței.

”Programul țintește să ajungă la cauzele violenței, care în atât de multe feluri sunt economice”, mai spune Davis.

Există oportunități pentru participanți să câștige 200 de dolari suplimentari în fiecare lună muncind la îmbunătățirea comunității. Unele moduri prin care pot câștiga mai mult sunt prin muncă, mergând la școală și fiind chiar un mediator în situații care ar putea duce la violență.

Davis speră ca programul să angajeze participanții, făcându-i mai concentrați pe civism, și să le permită să fie parte a soluției. Pe termen lung, ea speră ca va crea comunități mai sigure.

Programul se bazează pe unul similar din orașul vecin Richmond, California, care a condus la reducerea cu 55% numărului de incidente armate potrivit unui studiu din 2019 care a fost efectuat de Jurnalul American pentru Sănătate Publică.

Este finanțat prin Inițiativa Dream Keeper, care este un efort al orașului San Francisco pentru a redirecționa fonduri în comunitatea afro-americană. Inițiativa sprijină mai multe programe, inclusiv un complex de artă, dezvoltarea tinerilor și educație, programe de venituri asigurate și încurajarea proprietarilor de imobiliare, spune cabinetul primarului.


CLICK - Follow us on Google News