3dots.ro

Drama unui adolescent de 16 ani: a plecat fericit la Neversea, i s-a umflat gâtul și a descoperit că are cancer

Drama unui adolescent de 16 ani: a plecat fericit la Neversea, i s-a umflat gâtul și a descoperit că are cancer

Nimic nu prevestea faptul că escapada pe care un adolescent o începuse cu prietenii săi la mare, la Neversea, avea să ia, din nefericire, o întorsătură cumplită pentru el…

În urmă cu câteva zile, Rareș pleca, împreună cu prietenii și colegii, la mare, la Neversea. Nimic nu prevestea atunci cumplita veste pe care avea să o primească după ce, la festival, a început să i se umfle gâtul. A crezut că are oreion, dar medicii i-au pus un diagnostic crunt: cancer.

Rareș George Baciu este un adolescent din Pitești și are doar 16 ani. În urmă cu nouă zile se pregătea pentru o vacanță de vis.

Imaginea în care apare alături de prietenii săi, în timp ce se îndreptau cu toții spre Festivalul Neversea, arată un adolescent simpatic și plin de viață, dornic să guste cu nesaț din fiecare clipă a ei.

La festival a dansat și a cântat noapte de noapte, împrăștiind în jur veselie și bucuria de a fi tânăr, până când, aproape din senin, gâtul i s-a umflat. Toată lumea a crezut că are oreion.

Părinții au ajuns cât au putut de repede la Constanța și au plecat cu el la București, la Institutul Matei Balș. A făcut câteva teste și analize, iar medicii le-au dat lui și familiei o veste îngrozitoare: Rareș are leucemie.

Adolescentul a fost trimis de urgență la Spitalul Fundeni unde este acum internat și are nevoie de sânge.

Mesajul postat de tatăl lui Rareș pe Facebook e sfâșietor:

De la aflarea diagnosticului, prietenii și colegii dar și alte persoane impresionate de povestea lui s-au mobilizat într-o campanie de donare de sânge pentru Rareș.

Cei care vor să-l ajute pe Rareș pot dona la oricare centrul de transfuzii sanguine din România cu mențiunile:
Pentru Baciu Rareș George
Institutul Clinic Fundeni
Secția Pediatrie I
Grupa de sânge A, RH pozitiv.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs