3dots.ro

Alergiile respiratorii, simptome şi soluţii

Alergiile respiratorii, simptome şi soluţii

Sezonul alergiilor respiratorii este perioada în care oamenii care suferă de alergii experimentează simptomele lor cele mai intense.

Alergiile respiratorii pot fi cauzate de polenul plantelor, de mucegaiurile din aer sau de alți alergeni din mediul înconjurător.

În funcție de regiunea în care locuiți, sezonul alergiilor respiratorii poate varia în timp. De obicei, în regiunile temperate, alergiile la polen sunt cele mai frecvente în timpul primăverii și verii, când multe plante înfloresc și eliberează polen în aer.

Simptomele alergiilor respiratorii pot include strănut, secreții nazale apoase sau congestie nazală, ochi înroșiți și apoși, mâncărime în gât sau în urechi și, în unele cazuri, dificultăți respiratorii sau tuse. Aceste simptome pot varia în intensitate și pot provoca disconfort semnificativ în viața de zi cu zi a persoanelor afectate.

Pentru a reduce simptomele alergii respiratorii, puteți încerca următoarele:
Evitați expunerea la alergeni: Stați în interior în zilele uscate și vântoase și țineți ferestrele închise pentru a reduce intrarea polenului în casă.

Folosiți un filtru de aer în sistemul de încălzire sau de climatizare pentru a reduce alergenii din aerul interior.

Monitorizați prognoza polenului: Urmați informațiile despre concentrația de polen din zona dumneavoastră și încercați să evitați activitățile în aer liber în momentele în care concentrația este cea mai mare.

Folosiți medicamente antialergice: Există numeroase medicamente disponibile fără prescripție medicală, cum ar fi antihistaminicele, care pot ajuta la ameliorarea simptomelor alergiilor respiratorii. În cazuri mai severe, medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente mai puternice.

Consultați un specialist: Dacă simptomele dumneavoastră sunt persistente sau severe și afectează în mod semnificativ calitatea vieții, este recomandat să consultați un specialist în alergii și imunologie pentru evaluare și tratament adecvat.

Rinita alergică este o maladie a mucoasei nazale, determinată de imunoglobulina E (IgE), un anticorp produs de sistemul imunitar al organismului uman, ce are valori crescute peste valoarea normală, în condițiile expunerii la factori alergeni.

Rinita poate fi clasificată: in…  MAI MULTE CITESTE AICI

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs