Raportul analizelor bărbatului de 47 ani, decedat la o zi după vaccinarea cu AstraZeneca, indică prezenţa masivă a cheagurilor în numeroase organe

20 Apr 2021 | scris de Monica Nistor

Raportul analizelor organelor bărbatului de 47 de ani din Targu-Jiu, decedat la o zi după ce s-a vaccinat cu serul AstraZeneca relevă că acesta avea cheaguri de sânge la nivelul plămânilor, creierului, rinichilor, inimii şi intestinelor, informează Antena 3.

Raportul analizelor bărbatului de 47 ani, decedat la o zi după vaccinarea cu AstraZeneca, indică prezenţa masivă a cheagurilor în numeroase organe

Din cauza faptului că plamânii au fost cei mai afectaţi, specialiştii suspectează că bărbatul suferea de o pneumonie severă.

Medicii de la Târgu Jiu susţin că nu sunt în măsură să spună dacă trombozele au fost provocate de AstraZeneca.

Raportul de analiză a fost înaintat anchetatorilor, în vederea stabilirii eventualei relaţii de cauzalitate între deces şi vaccin. De asemenea, documentul a fost înaintat şi Ministerului Sănătăţii.

După decesul bărbatului nu au fost recoltate probe în vederea analizelor toxicologice şi, din păcate, acum prelevarea nu mai poate fi efectuată.

Bărbatul în vârstă de 47 de ani, din Gorj, a decedat în data de 28 februarie, la o zi după administrarea primei doze de vaccin AstraZeneca.

El nu avea afecțiuni preexistente şi primise serul din lotul ABV 2856, oprit de la utilizare în Italia, apoi şi în România.

Șeful DSP Gorj, Narcis Stoian, spunea luna trecută că nu a fost stabilită însă nicio legătură de cauzalitate între deces și vaccinarea bărbatului.

Săptămâna trecută, coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghita a avut o videoconferinţă cu șefii DSP în care le-a comunicat acestora ca are concluziile autopsiei, cu ultimele rezultate de laborator, și acestea arată ca nu exista legătura cu vaccinul AstraZeneca.


CLICK - Follow us on Google News